NE BOJI SE VIŠE ODLAZAKA

Karamarko nakon sastanka sa Šeksom potvrdio: Računam na njega!

Novoizabrani predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je novinarima kako se danas našao s Vladimirom Šeksom, ali i da nisu razgovarali o njegovoj sudbini potredsjednika Hrvatskog sabora
Zagreb, 250512.Markov trg.Sabor.Sjednica kluba zastupnika HDZ-a na kojoj je razrijesena dosadasnja predsjednica kluba Jadranka Kosor a imenovan novi predsjednik Tomislav Karamarko.Na fotografiji:Tomislav Karamarko i Vladimir Seks.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Novoizabrani predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je danas kako se, nakon prelaska Josipa Salapića iz HDZ-a u HDSSB, ne boji daljnjih odlazaka iz HDZ-a .

- Stranka je čvrsta i stabilna i novo vodstvo je u komunikaciji s bazom. Raspoloženje je svakog dana sve bolje i vraća se samopouzdanje, ocijenio je Karamarko dodavši kako je stranka na dobrom putu.

Salapić ponosno stavio bedž 'Heroj, a ne zločinac'. Burić o Kosor: Ne primamo mi baš svakoga

- Mi već sad radimo planove za vladu u sjeni i radne skupine, a radimo planove i za rekonstrukciju našeg rada u Saboru jer nismo zadovoljni, rekao je novinarima u Hrvatskom saboru Karamarko.

- Salapić je otišao i sigurno će biti priča da odlazi ovaj, pregovara onaj. Možda i mi s nekim pregovaramo, rekao je novi predsjednik HDZ-a dodajući kako se HDZ konsolidira, a sliježe se i prašina nakon stranačkih izbora.

- Ovakve priče i nuspojave koje se javljaju su normalne, ustvrdio je dodavši kako će biti još takvih kalkulacija i priča.

Upitan prekida li se koalicija s HGS-om Željka Keruma Karamarko je kazao kako koalicije nisu vječiti brakovi .

- Središnjica stranke se neće petljati što će se u Varaždinu odlučiti. Mi ćemo podržavati što baza bude predlagala, rekao je.

Novoizabrani predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je novinarima kako se danas našao s Vladimirom Šeksom, ali i da nisu razgovarali o njegovoj sudbini potpredsjednika Hrvatskog sabora.

- Razgovarali smo o situaciji u stranci, komentirali smo malo izbore i ocijenili da su ovo bili najdemokratskiji po najvišim demokratskim standardima sprovedeni izbori“, ustvrdio je Karamarko dodavši kako će o potredsjedničkim mjestima u Saboru odlučivati Predsjedništvo stranke.

Upitan računa li na Vladimira Šeksa, Karamarko je uzvratio „Apsolutno! On ima veliko iskustvo i najjači je zanatlija u smislu saborskih procedura i sigurno da će se takve stvari uzimati u obzir pri odlučivanju“.

Poručio je i kako „nema rezanja i neće biti prelamanja preko koljena. Imperativ svih imperativa je jedinstvo stranke“.

Na pitanje jesu li Jadranka Kosor i Vladimir Šeks spremni na suradnju Karamarko je rekao kako su oni svjesni da stranka mora ostati jedinstvena.

- Kad se smire strasti i kada se utišaju i pobjedničke i gubitničke taštine sve će to doći na svoje u kratkom roku, mišljenja je Karamarko.

O tome ima li mjesta za Jadranku Kosor u njegovoj ‚vladi u sjeni‘ Karamarko je kazao kako to „nije tipična vlada u sjeni i nema ministra u sjeni“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:32