KAMPANJA ZA EU IZBORE

KARAMARKO LAJKA TOMAŠIĆ Koalicijski partneri snimljeni u toplom zagrljaju u Vukovaru

 Vlado Kos/Cropix

VUKOVAR - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko osvrnuo se u ponedjeljak u Vukovaru, gdje je koalicija okupljena oko HDZ-a počela kampanju za izbore za Europski parlament na, u zadnje vrijeme, sve učestalije govore o svojevrsnom konsenzusu najvećih hrvatskih političkih stranaka. Pri tome je istaknuo da je HDZ „uvijek za konsenzus kada je riječ o dobrobiti hrvatskog čovjeka,“ no i dodao kako je „interesantno da se o tome govori sada kada HDZ vodi u odnosu na SDP.“

- Nije problem razgovarati, već s kime i o čemu? Tko nam je sugovornik? Jesu li to ovi koji su u zadnje dvije godine uništavali i uništili hrvatsko gospodarstvo? - zapitao se Karamarko, koji se osvrnuo i na izjavu SDP-ova potpredsjednika Zlatka Komadine kako je konsenzus ili neka velika koalicija nemoguća dok god su na sceni ljudi koji sada vode SDP i HDZ, zbog njihova karaktera i teških riječi koje su međusobno razmijenjene.

Foto: Vlado Kos/Cropix

- To je sjajna rečenica, ali ne znam kako to gospodin Komadina misli. Neka se oni brinu o svojoj stranci, a ne o nama. Mi smo svoje probleme riješili, vratili smo se na pobjednički put i pobijedit ćemo na svim izborima ubuduće. Što se tiče gospodina Milanovića s njim je razgovor moguć, jer ja mogu razgovarati sa svim ljudima na svijetu, pa što ne bih mogao i s njim. To pitajte njega - poručio je Karamarko, dodavši kako na predstojećim EU izborima očekuje šest mandata za koaliciju predvođenu HDZ-om.

- Na izborima 25. svibnja počinje demontaža nenarodne vlasti. Ovi tzv. socijaldemokrati nisu ništa drugo doli jugonostalgičari. I od 2000. i od 2011. Imamo uvijek iste sindrome i pojave. Jedino što žele je svjetonazorski promijeniti hrvatski narod, nameću ideološke vrijednosti koje smo mi bacili u povijesno smeće. Oni nas ponižavaju i gospodarski uništavaju. Zato treba izaći na izbore i trebamo vas za pobjedu - poručio je Karamarko okupljenima na skupu u Ružičkinom domu, gdje su bili svi kandidati koalicije predvođeni predsjednicima stranaka, pa tako i Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević koja se na početku kampanje svojim govorom dotaknula „lokomotive i vagona“.

Foto: Vlado Kos/Cropix

- HDZ je lokomotiva, a mi drugi smo vagoni. Bez vagona lokomotiva ide u praznom hodu, a bez lokomotive vagoni ne mogu nigdje. Znači, lokomotiva i vagoni trebaju biti jedna kompozicija - poručila je Tomašić dodavši i kako vjeruje da će ova koalicija „početkom 2016. ovdje doći kao Vlada Republike Hrvatske.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:13