OŠTRE KRITIKE IZ HDZ-a

Karamarko Josipoviću: 'Debelo ste zakasnili! Jedino što treba preispitati je datum novih izbora'

ZAGREB - Jedino što trebamo preispitati je datum novih izbora, poručio je danas predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko , komentirajući jučerašnju izjavu predsjednika RH Ive Josipovića, koji je, govoreći o 'Planu 21' vladajuće koalicije kazao kako "svaki plan koji krene sa svojom provedbom, a nije dao rezultate, treba stalno preispitivati".

"Mislim da Josipović debelo kasni. Dobro se sjetio sada, nakon 15 - 16 mjeseci preispitivati ono što državu definitivno baca u propast", rekao je Karamarko, koji smatra da je 'Plan 21' trebalo preispitati već nakon tri mjeseca vlasti Kukuriku koalicije.

Ocijenio je da je Josipović svoju kritiku "trebao ozbiljnije uobličiti i reći - nitko nema pravo eksperimentirati na hrvatskom narodu i njegovu standardu".

"Što imamo preispitati? Sve je jasno i egzaktno, oni nisu sposobni ovu državu izvući iz problema. Mi smo 2011. u dva kvartala imali rast BDP-a, zaustavili smo rast nezaposlenosti, a čim su oni došli na vlast, sve je krenulo nizbrdo. Sada trebamo nešto preispitati? Jedino što trebamo preispitati je datum novih izbora", poručio je.

Karamarko je to izjavio na zagrebačkom groblju Mirogoj, gdje je, u pratnji više od 100 HDZ-ovaca, položio vijenac i zapalio svijeću na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, u povodu obljetnice njegova rođenja.

Ponovio je kako u HDZ-u, otkako se promijenilo vodstvo, više nema detuđmanizacije te da je "Tuđman Hrvatima ono što je Churchill Britancima, De Gaulle Francuzima, Adenauer Nijemcima ili Havel Česima".

Ocijenio je i da Tuđman danas ne bi bio zadovoljan onim što se događa u Hrvatskoj, "jer su podcijenjene mnoge vrijednosti za koje su se naši branitelji borili u Domovinskom ratu, a Hrvati žive kao sirotinja", za što odgovornom smatra vlast koja, kaže "ima problematičan odnos prema narodu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:46