JOKIĆU PRODULJEN MANDAT

KARAMARKO JOKIĆU DAO ZELENO SVJETLO: REFORMA IDE DALJE 'Ovo je pomak prema obrazovanju - ne za kviz ili križaljke, već za život'

 Screenshot Twitter

Dva puta odgađani sastanak voditelja radne skupine za reformu obrazovanja, Borisa Jokića s potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom i ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Predragom Šustarom konačno se dogodio. Najvažniji zaključak sastanka je da radna skupina koja je započela rad na reformi nastavlja sa svojim poslom, zasad do 15. lipnja, a kako je rekao ministar Šustar, 'po potrebi' i nakon toga, piše tportal .

Na tiskovnoj konferenciji nakon sastanka Karamarko se zahvalio Jokiću na dosadašnjem angažmanu i trudu koji je s članovima tima uložio u ovaj projekt. 'Ovo je jedan okvir kojeg svi moramo podržavati, školstvo mora biti zaštićeno od politike i politikanstva', rekao je Karamarko.

Šustar je precizirao da Vlada poštuje kvalitetan rad do sada zabilježen na ovom projektu, i dodao da imaju puno povjerenje u kolege iz ekspertnih radnih skupina. Ministar znanosti napomenuo je da će za reformu školstva biti dovoljno novca, dok dio sredstava planiraju namaknuti iz europskih fondova.

"Ovim objavljujemo još 32 kurikularrna dokumenta. Ako to ostane na razini dokumenta reforma bi trebala biti prekinuta odmah. Bez osposobljavanja kadra neće biti ni trasformacije hrvatskog obrazovanja", kazao je Jokić.

"Ovo je pomak prema praktičnijem i funkcionalnijem obrazovanju - ne za kviz ili križaljke, već za život", kazao je, dodajući da se radi o novom, modernijem i fleksibilnijem obrazovanju. Na pitanje kako je moguće provesti reformu, kada je budžet za obrazovanje smanjen za dodatnih dva posto, Jokić odgovara da je sigurno da materijalni status školstva nije dobar i može se popraviti, ali je "novac iz EU fondova jedini novac koji se može koristiti za razvoj sustava", zaključio je Jokić, piše N1 .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:28