DODATNO POJAŠNJENJE

Karamarko: Jasno sam rekao, ja sam antifašist! I antikomunist. Ja sam antitotalitarist! Samo luđak ne može biti antifašist i antikomunist

Tomislav Karamarko , ministar unutarnjih poslova, izjavio je u Valbandonu kako on nije samo antifašist, već i antikomunist, ali ponajprije - antitotalitarist.

- Ono što sam izjavio u Dubrovniku je bilo jasno. Rekao sam da sam antifašist, ali da je za mene svaki zločin zločin. Hrvatski narod je imao i jedno krvavo iskustvo s komunizmom pa sam tako i antikomunist. Ja sam dakle antitotalitarist - objasnio je Karamarko, dodavši kako samo luđak ne može biti antifašist i antikomunist.

Ministar je objasnio kako ne može odgovarati za činjenicu da se u procesuiranje komunističkih zločina krenulo tek sada, a ne prije 20 godina.

- Ja sam ministar tek 2.5 godine, a procesuiranje komunističkih zločina jer posao MUP-a - objasnio je ministar, koji je naglasio kako za rješavanje slučajeva treba sinergija policije, državnog odvjetništva te istražnih sudova.

Ravnatelj policije Oliver Grbić je izjavio kako je kriminalističko istraživanje u slučaju Josipa Boljkovca, prvog hrvatskog ministra MUP-a, a bivšeg šefa OZNA-e, pri kraju te će kroz nekoliko dana uslijediti daljnji koraci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:23