ŠUŠKA SE, ŠUŠKA...

Karamarko i Rohatinski su najopasnija konkurencija SDP-u i HDZ-u. Idu li zajedno na izbore?

Podržava ih dio biznismena koji sumnjaju u političke i ekonomske planove HDZ-a i SDP-a pa traže treće rješenje

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski dvije su najveće izborne nepoznanice. Karamarko je potvrdio da će se uključiti u izbornu utrku, a iz izvora bliskih Rohatinskom, Jutarnji list doznaje da će guverner HNB-a odluku hoće li izaći na izbore objaviti do kraja kolovoza.

Političko uporište

Međutim, ni Karamarko ni Rohatinski nisu ponudili odgovor na najvažnije pitanje: kako će na izbore? Samostalno, unutar neke stranke, ili, ma koliko god to sada izgledalo nevjerojatno, zajedno na nekoj nezavisnoj listi, kako se sve više nagađa u političkim kuloarima.

Politički prijatelji i bliski suradnici Karamarka i Rohatinskog uvjeravaju da je jedino sigurno to da medijska i politička nagađanja kako će se ministar unutarnjih poslova učlaniti u HDZ i nositi jednu od njegovih izbornih lista, a da će se guverner HNB-a priključiti HSLS-u i voditi listu u Zagrebu, više nisu aktualna, kao ni mogućnost da ministar Karamarko izađe na izbore na listi HSS-a .

Spekulacije da će dvojac izaći na izbore na zajedničkoj listi izazvala je ozbiljnu zabrinutost među etabliranim strankama. Ideja o zajedničkom nastupu dvojca želja je, tvrde, skupine od desetak utjecajnih poslovnih ljudi i menadžera, koji bi željeli nakon izbora osigurati ozbiljno političko uporište, budući da su krajnje sumnjičavi spram političkih i ekonomskih planova HDZ-a i SDP-a .

Ostatak članka pročitajte u novom broju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:35