SANKCIJE ZA NOVINARE

KAOS NA PRISAVLJU Matković odlazi iz Bruxellesa, Alfier i Smrtićprijavljeni zbog komentara

Munižaba se od ponedjeljka se vraća u 'Dnevnik 3'. Njen šef Tomislav Špoljar promijenio je mišljenje
 Cropix

Zbog oštrog pisma upućenog glavnom ravnatelju Goranu Radmanu s mjesta dopisnika iz Bruxellesa smijenjen je Damir Matković, koji će se po povratku u Zagreb morati očitovati pred Etičkim povjerenstvom HTV-a. Matković je opozvan jer se protivio ideji da mu dosadašnji dopisnik Željko Korpar bude snimatelj i tonac. Dodatni problemi navodno su se javili i zbog kamere. Korpar ima svoju koju je kupio nakon što su mu HRT-ovu ukrali, a na Prisavlju nisu imali zamjensku koju bi dali Matkoviću.

O smjeni je Matković, nakon svega mjesec dana izvještavanja iz inozemstva, doznao posredno, od svojih kolega. Umjesto njega do daljnjega će iz Bruxellesa izvještavati radijska dopisnica Vera Tomašek, a dobro upućeni prognoziraju da će joj se u Belgiji uskoro opet pridružiti Željko Korpar.

Što se domaćeg terena tiče, Tatjana Munižaba od ponedjeljka se vraća u 'Dnevnik 3'. Njen šef Tomislav Špoljar preko noći je promijenio mišljenje, pa sad tvrdi da je nije ni smijenio, nego da se radilo o dvotjednoj suspenziji. Podsjetimo, Munižaba je smijenjena jer je pustila snimljeni intervju s ministrom Gordanom Marasom, unatoč dogovoru da razgovori u emisiji moraju ići uživo.

Za kraj, Špoljar je Etičkom povjerenstvu prijavio Stipu Alfiera i Damira Smrtića zbog Alfierova komentara u subotnjem središnjem Dnevniku kada je prilog o ozakonjenju homoseksualnih brakova u Engleskoj popratio riječima:

- Hrvatska je dva sata leta od Engleske, a tisuću svjetlosnih godina od nje, u što smo se na nedavnom referendumu imali priliku uvjeriti - rekao je Alfier.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 02:29