KRITIKA BLOGERICE

KANAĐANKA O DUBROVNIKU 'Grad je preskup i precijenjen, žalim što sam tamo otišla'

Karlie Marrazzo nije bila previše oduševljena provodom u Hrvatskoj
 Zeljko Tutnjevic / DUBROVACKI VJESNIK / CROPIX

Kanadska blogerica Karlie Marrazzo koja na svojoj stranici objavljuje putopisne članke, nije bila previše oduševljena za posjeta Dubrovniku, biseru hrvatskoga Jadrana.

'Na svakom putovanju doživjet ćete trenutak kada zažalite što ste izabrali određeni smještaj, restoran za večeru ili čak cijeli grad u kojem ste odlučili odsjesti. Tri dana imala sam takav osjećaj dok sam boravila u Dubrovniku', napisala je Karlie u blogu pojašnjavajući dalje u tekstu kako je taj grad pao u zamku masovnog turizma.

- Riječ je o prekrasnom, povijesnom gradu, koji zaslužuje napredak. Bio bi fantastično mjesto za za savršeni odmor na Jadranu, ima sunce, plaže, piće i ples, kad ulice ne bi bile prekrcane turistima baš svaki dan. Dubrovnik je vjerojatno bio savršeno mjesto za odmor prije nego što je otkriven i postao žrtva masovnog turizma, napisala je Kanađanka.

Bila je šokirana cijenom od 90 kuna za šetnju zidinama koje okružuju Stari grad, nazivajući je zamkom za turiste. Hvali pogled sa zidina i blistavo dijamantnu površinu mora, no ističe kako je cijena ipak previsoka.

U blogu pod nazivom "Zbogom neistražena Bosno. Dobar dan precijenjenom Dubrovniku" Karlie piše kako joj se čini da su jedini Hrvati koji žive u Starom gradu oni koji iznajmljuju vlastite apartmane turistima, konobari i prodavači kičastih suvernira.

Karlie Marrazzo živi u Edmontonu u državi Alberti sa suprugom Daveom. Zajedno putuju od 2008. i posjetili su već 23 države svijeta. Želi do svibnja 2015. godine, kada će napuniti 30 godina, posjetiti ukupno 30 država.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:34