LISTE SU PREDANE

KAMPANJA ZA LOKALNE IZBORE I Milanovićev doktor na listi Milana Bandića

U lovu na peti mandat Bandić će Zagrepčanima obećati 30 novih škola, gradnju Opere i centralne knjižnice
 Biljana Gaurina/CROPIX

Gradonačelnik Milan Bandić predstavio je danas u Europskom domu svoje dvije dogradonačelnice, Sandru Švaljek, bivšu dugogodišnju ravnateljicu Ekonomskog instituta i Vesnu Kusin, bivšu ravnateljicu galerije Klovićevi dvori.

Osim njih, koje su mu na listi za Gradsku skupštinu zauzele drugo i treće mjesto, predstavio je i preostale kandidate za zastupnike u Gradskoj skupštini, među kojima se nalazi ukupno 27 dama sa zavidnim životopisima. U punoj prostoriji Europskog doma Bandić i njegovi najbliži suradnici najavili su i projekte koje planiraju realizirati u četverogodišnjem razdoblju, osvoji li Bandić svoj peti mandat na čelu metropole.

Poput Thatcherice

To su između ostalog nova žičara, denivelacija rotora u Remetincu, izgradnja 30 novih škola, izgradnja zagrebačke opere. Projekte je u svojem prvom obraćcanju javnosti u svojstvu kandidatkinje za zamjenicu gradonačelnika predstavila i Sandra Švaljek.

BANDIĆ NA LISTI IMA ČAK 26 ŽENA U izborni rat protiv Ostojića kreće okružen damama

- Počet ću svoje izlaganje citirajući Margaret Thatcher. Ako želite da se nešto kaže, pozovite muškarce, a ako želite da se nešto učini, pozovite žene. Moja ambicija nije politička nego želim svoje stručno znanje staviti na raspolaganje i raditi za Zagreb. Zagreb je i sveučilišni grad, znanstveni grad i treba raditi na stvaranju dobrog poslovnog i znanstvenog okruženja, kao i o stvaranju okruženja ugodnog za život. Radit ćemo i na osnaživanju tehnološkog parka Zagreb, što kadrovski, što financijski. Radit ćemo i na poticanju osnivanja novih specijaliziranih znanstvenih institucija - rekla je Švaljek.

Dobar s premijerom

I druga kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Vesna Kusin najavila je projekt gradnje centralne knjižnice grada Zagreba u Paromlinu, čime bi se ujedno i revitalizirala vrijedna industrijska arhitektura. Na prvom od 51 mjesta, dakle, nalazi se Milan Bandić, slijede ga Švaljek i Kusin.

Četvrto mjesto zauzela je sadašnja dogradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević, na petom je mjestu gradski ministar financija Slavko Kojić, slijede ga Ana Stavljenić Rukavina, bivša ministrica zdravlja, olimpijka Sandra Perković, Mirna Šitum, Davor Štern i ugledna neurologinja i članica HAZU-a Vida Demarin. Posebno je zanimljiv 21. kandidat na Bandićevoj listi, Damir Jurinović, ugledni zagrebački liječnik i bivši dugogodišnji ravnatelj poliklinike Nemetova. On, naime, vrlo dobro poznaje i premijera Zorana Milanovića, a može se čuti da mu je kroz život često pomagao i s liječničkim savjetima.

Šest magistara

- Svi se čude i svi me zovu što sam se nakon više od 30 godina profesionalne karijere odlučio baviti politikom, ali ja volim Zagreb, želim njegovom razvoju dati svoj doprinos. Kada me pitaju zašto Bandić, mogu reći zato što je stao uz mene kada drugi nisu i nikad ništa nije tražio zauzvrat. Ne govorim o tome koga liječim, ali poznavao sam skoro sve premijere, a Milanovića poznjem od malih nogu, susjed mi je i mogu reći da je zdrav - rekao je Jutarnjem prije nego što je Bandić predstavio svoju listu. Nakon što su se okupljenima u Europskom domu obratili najzanimljiviji kandidati, okupljenima se obratio i gradonačelnik Bandić.

- Ovo su ljudi iza kojih stoje djela i vrhunske biografije. Djela govore više od riječi i ja sam zahvalan svakom od drugog do 51. mjesta što su se odazvali mom pozivu. Oni su čisti dokaz da je ovo europski Zagreb i europska Hrvatska - zaključio je Bandić i još jednom naglasio da se na njegovoj listi nalazi ukupno 27 dama, što je u dvorani izazvalo veliki pljesak. Bandić je prezentirao i obrazovnu strukturu svojih kandidata pa se tako na njegovoj listi nalazi i akademkinja Vida Demarin, šest doktora znanosti i sedam magistara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:08