VREMENSKA PROGNOZA

KAKVO NAM VRIJEME DONOSI POČETAK TJEDNA? Bit će kiše, bure i snijega, ali napokon i malo sunca

Delnice, 281012. - Sa promjenom kazaljki sata i zimskim racunanjem vremena pao je i prvi ovosezonski snijeg u Gorskom Kotaru. Gorane ovaj snijeg nije iznenadio, te promet tece normalno, a zivot u Delnicana se nastavlja svojim tokom u zimskim uvjetima snijega, hladnoce i dugih noci.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Željko Šop / CROPIX

ZAGREB - Početkom tjedna, posebice u ponedjeljak ujutro, Hrvatsku u unutrašnjosti očekuje pretežno oblačno vrijeme, mjestimice s kišom, a u gorju susnježicom i snijegom. Ipak, već poslijepodne se na zapadu očekuje prestanak oborina, a ponegdje i smanjenje naoblake, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod.

Na Jadranu će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom bez kiše, no puhat će jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Temperatura zraka kretat će uglavnom između 2 i 7, a na Jadranu od 10 do 15 stupnjeva Celzijusa.

U utorak će se vrijeme stabilizirati, a u srijedu se očekuje potpuni prestanak oborina. S prestankom padalina spustit će se i temperature, pa će u srijedu jutro u većini gradova u unutrašnjosti biti stupanj do dva ispod nule. Kako će se vikend bližiti, dnevna temperatura će rasti, pa će u subotu u većini gradova biti iznad 10 °C. DHMZ prognozira da će u Zagrebu biti čak 12 stupnjeva, a Zadrane će u nedjelju grijati čak 15 stupnjeva.

HAK: 'Vozači oprez, promet ograničen zbog jake bure'

ZAGREB - Zbog jake bure na dionici Jadranske magistrale DC8 između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

Jaka bura puše i između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene, gdje je promet dodatno zabranjen i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici i Gorskom kotaru, te na autocestama A1 između čvorova Bosiljevo i Otočac i na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva.

Na Zagrebačkoj obilaznici A3 zbog izgradnje čvora Jakuševec, između čvorova Kosnica i Buzin u smjeru Bregane vozi se servisnim kolnikom, uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat.

Zbog radova se vozi jednim trakom usporeno na A1 južno od tunela Bristovac u smjeru Dubrovnika te na riječkoj obilaznici od tunela Trsat do nadvožnjaka Kozala u smjeru graničnog prijelaza Rupa.

Zbog radova na državnoj cesti DC30 Velika Gorica-Zagreb, vozi se uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom, usporeno te povremeno u koloni. Vozačima iz HAK-a savjetuju obilazak lokalnim cestama preko Gradića i Donje Lomnice za Remetinec ili zagrebačkom obilaznicom A3 između čvorova Buzin i Kosnica.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:59