KAŽNJEN NOVČANO

KAKO JE TEKAO NAPAD LOPATOMSmetlar je premijerova oca pitaokako se preziva, on mu je uzvratio: 'Jovanović!', izmaknuo se i pao

Incident praćen uvredama počeo je čim je Milanović zamolio smetlara da počisti kod stepenica
 Damir Krajač/Cropix

Zbog psovanja i vrijeđanja Stipe Milanovića (78), oca hrvatskog premijera, 45-godišnji djelatnik Čistoće Z . G. sankcioniran je, kako doznajemo, novčano, i to s gotovo tisuću kuna.

Koliko mu je točno u lipu presudila sutkinja zagrebačkog Prekršajnog suda zbog kršenja članka 6 Zakona o javnom redu i miru, na sudu nam nisu željeli otkriti, no rekli su tek da je “nakon provedenog žurnog postupka i na temelju njegova priznanja, 45-godišnji Z. G. osuđen na novčanu kaznu u iznosu bližem zakonskom maksimumu”. Prema zakonu, uz novčanu kaznu predviđeno je i 30 dana zatvora.

Ukupno je osam sati ojađeni djelatnik Čistoće bio pod “tretmanom” policije i suda, odnosno toliko je trajala kriminalistička obrada, a potom i ispitivanje na sudu zbog neprimjerene reakcije tijekom kratkog dijaloga s premijerovim ocem ispred zgrade u Ulici grada Gualdo Tadino.

Očito tada nije ni razmišljao da će mu se “poljuljati” karijera. Trenutno je na bolovanju, no s obzirom na ishod, prijeti mu i otkaz iz službe.

Podsjetimo, incident u kojem su pljuštale uvrede i galama, a ‘radila’ je i lopata, počeo je čim je Milanović zamolio smetlara da počisti smeće kod stepenica.

Prepirka se pretvorila u uvrede kada je komunalni radnik zamahnuo lopatom prema premijerovu ocu te dreknuo: “Znam te ja, govno četničko. Kako ti je prezime?”.

Zahvaljujući brzoj reakciji, Milanović se izmaknuo lopati i odgovorio mu: “Jovanović”. Nakon toga je pao na tlo i ogrebao se, a susjedi su pozvali policiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 06:45