‘SLUŽBENI‘ PUT

Kako je izgledao Milanovićev boravak u Albaniji? Evo što su pisali tamošnji mediji

Iz Ureda predsjednika su medije 12. kolovoza obavijestili da predsjednik boravi privatno u Albaniji
Zoran Milanović i screenshotovi albanskih medija
 Tom Dubravec/Cropix

Jutarnji list jučer je pisao o putu predsjednika Zorana Milanovića u Albaniju, za kojeg još nije jasno je li bio privatni ili službeni.

Milanović je, podsjetimo, za posjet albanskom premijeru Ediju Rami koristio je motornu jahtu Hrvatske ratne mornarice “Učka” te vojni helikopter, a njegov put u Albaniju ispituje i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje je zaprimilo anonimnu prijavu.

Da je Milanović u Albaniju stigao brodom HRM-a Učka pisao je i albanski portal Lajme Durrës.

- Vojni brod Učka, na kojem je bila hrvatska predsjednička obitelj, bio je usidren kraj albanske obale posljednja dva dana. Hrvatski predsjednik Zoran Milanović odabrao je južnu obalu Albanije za odmor u ovim vrućim kolovoznim danima, piše ovaj albanski medij.

Objavili su i fotografiju Učke usidrene kraj obale Himere, a 13. kolovoza, kada je tekst objavljen, naveli su i da je tog dana Milanović ručao s premijerom Ramom i njegovom obitelji. Drugi su pak mediji objavili i fotografiju s tog ručka.

Iz Ureda predsjednika su pak medije 12. kolovoza obavijestili da predsjednik boravi privatno u Albaniji, i to na osobni poziv predsjednika vlade Republike Albanije Edija Rame, da bi u utorak u očitovanju Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, koje su poslali i medijima, naveli da je putovanje bilo “u sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 14:10