UTRKA ZA PANTOVČAK

KAKO BI KOLINDA PRIVUKLA ULAGAČE 'Imam džep pun vizitki uglednih gospodarstvenika'

Zagreb, 280914.Arena Zagreb, Laniste.Utakmica 1. kola Lige prvaka, RK PPD Zagreb - THW Kiel.Na fotografiji: Kolinda Grabar Kitarovic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

ČAKOVEC - Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike Kolinda Grabar-Kitarović ocijenila je danas u Čakovcu da pobjeda kandidata te stranke na izborima za sisačko-moslavčkog župana pokazuje uzlaznu putanju HDZ-a, koji pobjeđuje na svim posljednjim izborima, a smatra da će pobijediti i na predsjedničkim.

Novinarima je odgovorila kako ne može komentirati moguće kreditno zaduženje države i kupnju mađarskog udjela u Ini jer o tome nema dovoljno informacija.

U povodu medijskih objava o mogućem otkupu MOL-ova dioničkog udjela u Ini, Ministarstvo gospodarstva potvrdilo je jutros da se analiziraju sve mogućnosti rješavanja problema izazvanih zategnutim odnosima Vlade i MOL-a, a premijer Zoran Milanović izjavio je pak u Slanome da se država neće zaduživati za tri milijarde eura da bi kupila dionice Ine od MOL-a jer ne želi građane dotjerati na prosjački štap.

Na pitanje o slučaju uhićenja zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, Grabar-Kitarović je rekla da podupire što institucije pravne države rade svoj posao, ali u tom slučaju, kao i svakom drugom, postoji presumpcija nevinosti dok se ne dokaže suprotno.

"Jedino što je neobično je tajming uhićenja", rekla je Grabar-Kitarović, dodajući kako institucije trebaju raditi svoj posao, ali treba biti oprezan u koje je to vrijeme jer se stanje može politizirati i time dodatno podići tenzije.

Za trenutačno gospodarsko stanje rekla je pak da je Hrvatska u dubokoj gospodarskoj i socijalnoj krizi. "Jedini način da pokrenemo svoje gospodarstvo je da poduzetnici šire poslovanje i otvaraju nova radna mjesta koja će pridonijeti izlasku Hrvatske iz krize", poručila je.

"Vesele me strana ulaganja u Međimurje i radit ćemo na tome da privučemo ulaganje u cijeloj zemlji kako bi se otvorila nova radna mjesta", izjavila je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja. Smatra kako predsjednik države može utjecati na gospodarstvo ponajprije poticanjem na raspravu, pronalaženjem modela kroz razne savjetničke timove i davanjem inicijativa.

"Osobno imam veliki broj posjetnica visokih dužnosnika i svjetskih gospodarstvenika koje nosim u džepu te vjerujem kako mogu otvoriti mnoga vrata našim poduzetnicima", izjavila je Kolinda Grabar-Kitarović prilikom posjeta čakovečkoj tvrtki Pana d.o.o.

Nakon Čakovca, poslijepodne je posjetila tvrtku LPT d.o.o. u preloškoj gospodarskoj zoni, a razgovarala je i s gradonačelnikom Preloga Ljubomirom Kolarekom (HDZ).

Navečer će sudjelovati na humanitarnoj večeri u dvorani čakovečke Graditeljske škole za devetogodišnjega Lovru Pergara, kojemu treba hitna operacija oka kako bi mu se sačuvao vid. Operaciju mogu izvesti samo belgijski liječnici, a troškove ne podmiruje HZZO.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:36