BITKA ZA ISTRU

KAJIN PRIZNAO 'Nekad mi je bio posao braniti Jakovčića, ali među nama je počelo pucati kada se približio Sanaderu!'

 Srećko Niketić/CROPIX

ZAGREB - Nezavisni kandidat za istarskog župana Damir Kajin nastupio je u današnjem izdanju HTV-ove emisije ‘Nejdjeljom u 2’, gdje je govorio o svojem sukobu s predsjednikom IDS-a Ivanom Jakovčićem.

Kajin je objasnio kako je njegovo razilaženje s Jakovčićem, njegovim nekadašnjim stranačkim šefom, počelo nakon njegovog približavanja bivšem premijeru Sanaderu, a do definitivnog pucanja odnosa došlo je nakon pobjede na zadnjim parlamentarnim izborima, kada je Jakovčić počeo donositi autokratske odluke.

Priznao je i kako mu je nekad bio posao braniti Jakovčića, te kako mu je bio jamac za selo koje je Jakovčić kupio 1996. godine.

- Istra danas funkcionira kao Calabrija ili Sicilija, rekao je Kajin. - Oni koji su nekada imali 50 kvadrata stana, danas imaju milijune!

- Treba ohrabriti ljude i podrezati krila koruptivnoj hobotnici u Istri, rekao je.

Govoreći o uzimanju saborske mirovine, Kajin je rekao kako bi ponovno učinio isto.

- Puno je poštenije da oni koji imaju četiri, pet mandata budu materijalno osigurani, a ne da rade dogovore s Jamnicom ili Todorićem. Znate što bi IDS sa mnom napravio? Možete prodavati demagogiju, a drugo je stvarni život vani, rekao je Kajin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 12:28