POLITIČKA TRGOVINA

KADROVSKE IGRE Vijećnik: 'To što sam glasovao za moju kćer nije nepotizam, pa neću valjda glasovati protiv'

Sisak, 010714.HSP grada Siska nece podrzati rebalans proracuna na ovotjednoj sjednici gradskog vijeca, a gradski vijecnik Milan Ivanovic rekao je kako nije nepotizam sto je on na sjednici Vijeca glasova za nagradu svojoj kceri. Takodjer tvrdi da nije politicka trgovina njezin izbor za ravnateljicu Domas kulture, jer ona nikada nije bila clanica HSP-a. Na fotografiji: Milan Ivankovic (desno) i Zdenko Koren, gradski vijecnici HSP-aFoto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piškor / CROPIX

SISAK - To što sam na sjednici Gradskog vijeća kojeg sam član glasovao da moja kćer Valentina Ivanković Pelikan dobije nagradu grada Siska nije nepotizam, jer neću valjda glasovati protiv svoje kćeri. Rekao je ovo Milan Ivanković, HSP-ov vijećnik u Gradskom vijeću Siska, na tiskovnoj konferenciji te stranke u utorak.

Ivanković je na tiskovnoj sazvanoj da bi se govorilo o otkazima i novom zapošljavanju u gradskoj upravi, ustanovama i tvrtkama, u vrlo emotivnom istupu rekao i da su podmetanja protiv njega priče u gradu da je njegova kćer postala ravnateljica Doma kulture zahvaljujući političkoj trgovini SDP-a i HSP-a, jer su dva glasa HSP-a u Gradskom vijeću, među kojima je i njegov, presudna za ostvarenje većine u Gradskom vijeću gradonačelničine koalicije.

- Moja kćer se javila na natječaj, bila je najbolji kandidat i pobijedila je, a nezadovoljni se žale i podmeću, rekao je Ivanković, iako se u Sisku, dva mjeseca prije izbora, znalo da će upravo zvog potpore HSP-a gradonačelnici, nova ravnateljica biti upravo njegova kćer.

HSP se, najvjerojatnije zbog činjenice da je kćer HSP-ovog gradskog vijećnika ravnateljica Doma kulture, nije želio jasno odrediti prema popisu za otkaze u toj kulturnoj ustanovi, popisu kojeg je sastavila ravnateljica Valentina Ivanković Pelikan, na kojem je čak devetero ljudi. Među kojima ima samohranih majki, majki bolesnog djeteta, djece poginulih branitelja, nego su načelno rekli da su oni protiv svih otkaza, uz ogradu da u Domu kulture ima viška djelatnika.

Novinari su ostali uskraćeni i odgovora hoće li HSP preporučiti dvojici svojih članova u Upravnom vijeću Doma kulture da glasuju protiv otkaza, navodeći da ionako ništa ne mogu promijeniti budući da se sve odluke donose u gradskoj upravi, odnosno u uredu gradonačelnice, jer gradonačelnica, prema primjerima prakse iz dječjih vrtića, mijenja upravna vijeća dok ne provedu njezine odluke. Također su naglasili kako HSP Siska neće podržati rebalans gradskog proračuna, koji će biti na dnevnom redu Vijeća krajem tjedna, jer je on u velikoj suprotnosti s proračunom kojeg su podržali prošle godine.

- Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček je predloženim izmjenama proračuna iznevjerila nas gradske vijećnike koji smo je podržavali, ali i građane, jer je odustala od svih svojih prijedloga. Morali bi podnijeti više od stotinu amandmana da korigiramo proračun, a to je uzaludan posao pa ćemo glasovati protiv proračuna, rekao je Zdenko Koren, predsjednik sisačkog HSP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:58