NEVJEROJATAN POTEZ

KAD HDZ-ovac TROŠI JAVNI NOVAC ‘Oprostite, poslao sam više od 22.000 čestitki za Uskrs’

Karlovčani su čestitke platili čak 18.700 kn, a u poštanske sandučiće dostavili su ih inkasatori koji inače naplaćuju račune
Zagreb, 050913.Trg zrtava fasizma.Konferencija za medije na temu Nasilno uvodjenje zdravstvenog odgoja u Sredisnjici Hrvatske demokratske zajednice.Na fotografiji: potpredsjednik HDZ-a Damir Jelic.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX

Karlovčani su za predstojeće blagdane izdvojili 18.700 kuna kako bi na kućne adrese od svojega gradonačelnika Damira Jelića, inače potpredsjednika HDZ-a, primili uskrsnu čestitku.

Svi su je dobili

Kuvertirane čestitke podijeljene su na čak 22.000 adresa te je tako svaka obitelj, bez obzira na to slavi li Uskrs ili ne, dobila toplu čestitku, koju osim gradnačelnika Jelića potpisuje predsjednik Gradskog vijeća Mihovil Stanišić.

“Drage sugrađanke i sugrađani, pred nama je Uskrs, najveći kršćanski blagdan, dan uskrsnuća Isusa Krista kojem se raduju i kojeg slave svi kršćani. Neka u nadolazećim danima Vaša srca budu ispunjena vjerom, nadom i mirom, neka Uskrs u Vaše domove donese veselje, toplinu i ljubav. Sretan i blagoslovljen Uskrs. Predsjednik Gradskog vijeća Mihovil Stanišić, gradonačelnik Grada Karlovca Damir Jelić”, tako piše u pismu iz Grada. Uskrsne čestitke plaćene iz gradskog proračuna građanima su dostavljene u neadresiranim kuvertama, ali ne uslugom pošte, već gradskog poduzeća koje se bavi naplatom računa - Inkasator.

Glasnogovornica Grada Ana Župančić kaže da je novac utrošen za printanje, presavijanje, kuvertiranje te distribuciju.

Redovita čestitka

Ovu praksu uveo je gradonačelnik Damir Jelić još 2009. godine, i to baš za Uskrs. Osim za ovaj blagdan, čestitke dobivaju građani i za Božić, a prošle godine čestitao je svojim sugrađanima Jelić i rođendan Karlovca.

U posljednjih pet godina Grad je tako “investirao” više od 200.000 kuna u čestitke svojim građanima.

Jelić je inače praktični vjernik, a nedavno je izdao i knjigu religijske tematike pod naslovom “Oče naš”.

Vjerojatno je to bila najposjećenija promocija u Karlovcu posljednjih godina za koju je, kazao je autor, ideja došla spontano u molitvi, sazrijavala je četiri godine, a knjiga se ne može se svrstati u nijednu književnu vrstu. HDZ-ovci su, dakako, činili veliku većinu publike na promociji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:44