VIKEND NA MORU

JUTARNJI OTKRIVA Gotovina iMilanović proteklog vikenda nisu prvi put plovili zajedno

Informaciju da su proslavljeni general i šef hrvatske Vlade plovili i prije potvrdio nam je Željko Dilber

Premijer Zoran Milanović i general Ante Gotovina proveli su subotu ploveći južnim Jadranom, potvrdio nam je u ponedjeljak prijatelj i kum generala Gotovine Željko Dilber.

- Mogu samo reći da mi je drago što general Gotovina može isplovati kad hoće i s kime hoće - kazao nam je Dilber koji nije bio na brodu. No, po njegovim informacijama, brod je plovio južnim dijelom Jadrana, od Rogoznice pored Splita prema jugu. Dilber ističe kako u tome nema ništa čudno, jer se ne radi o prvom takvom druženju premijera i proslavljenog generala.

- Oni su zajedno plovili i prošle godine. General i ja također plovimo svako malo - kazao nam je Željko Dilber. Dodao je kako je druženje generala i premijera bilo isključivo na privatnoj osnovi, bez ikakvih političkih konotacija. Ipak, plovidba je naposljetku dobila politički kontekst, jer su baš tog dana kada se premijer družio s Gotovinom pred njegovim stanom u Krajiškoj prosvjedovali nezadovoljni branitelji iz šatora u Savskoj 66.

Za razliku od Gotovininog najužeg kruga koji je informaciju o plovidbi spremno potvrdio novinarima, premijer Zoran Milanović nije bio toliko otvoren. Nije htio odgovoriti na pitanje je li subotu proveo s Gotovinom.

- Nisam bio kod kuće. Da sam bio, izašao bih van. Znate da sam izlazio pred sjedište SDP-a kada su dolazili radi Varšavske, uvijek bih izašao među ljude. Supruga mi je rekla da nije u stvari znala je li to podrška ili prosvjed. Da su me ljudi zvali, da sam bio tamo, pojavio bih se - kazao je Milanović i dodao kako svoje slobodno vrijeme provodi po svojoj volji.

Na izravno pitanje o generalu Gotovini i plovidbi rekao je: ‘To je nešto što neću komentirati’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:55