SPORNA EMISIJA

JUTARNJI DOZNAJE: STRAHOVLADA NA PRISAVLJU Gojan, Novak Srzić i Barišiću prijete izvanredni otkazi!

Dokaže li se autentičnost njihovih izjava u povodu inauguracije predsjednice, to će se smatrati teškom povredom radne obveze
 CROPIX

Hloverka Novak Srzić, Elizabeta Gojan i Jozo Barišić na traženje Gorana Radmana, glavnog ravnatelja HRT-a, morat će se, kako neslužbeno doznajemo, pismeno očitovati o svojim medijskim istupima i izjavama u povodu televizijske emisije inauguracije predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koju je 15. veljače na HTV-u uređivala i vodila Elizabeta Gojan.

Zahtjev za očitovanje

Ustanovi li se da se radi o autentičnim izjavama koje su u medijima vjerno prenesene, Hloverka Novak-Srzić, Elizabeta Gojan i Jozo Barišić mogli bi dobiti izvanredni otkaz, jer su u tom slučaju u medijima neovlašteno istupali narušivši time ugled kuće u kojoj rade, što je teška povreda radne obveze.

Nadalje, kako neslužbeno doznajemo, Hloverka Novak-Srzić i Jozo Barišić navodno su već zaprimili zahtjev za očitovanje, a i Elizabetu Gojan će dočekati nakon povratku sa službenog puta.

Njih troje nisu željeli komentirati nove poteze Uprave javne televizije u strahu od daljnjih mogućih sankcija. HRT službeno o cijelom ovom slučaju ne želi ništa reći.

- Ne možemo ništa komentirati - kažu u Službi za odnose s medijima, u kojoj ne žele potvrditi ni činjenicu da se za Elizabetu Gojan provode dva odvojena procesa.

Naime, nakon što je HRT analizom sporne emisije inauguracije predsjednice RH utvrdio da se radi o “profesionalnom propustu izazvanom nedovoljnom pripremljenošću urednice osebujnog stila”, Lamija Alečković kao čelnica Informativno-medijskog servisa Elizabeti Gojan treba odrediti kaznu.

Kako neslužbeno doznajemo, Gojan će vjerojatno sljedećeg mjeseca dobiti deset posto manju plaću. Dakako, ako tada još bude zaposlenica javne televizije.

Procedura na HTV-u

Podsjetimo, Karolini Vidović-Krišto izvanredni otkaz uručen je početkom siječnja, samo petnaestak dana nakon što je u internoj prepisci iznijela mišljenje, odnosno prema procjeni i odluci Gorana Radmana - uvredljive komentare na račun glavnog ravnatelja HRT-a, dakle Radmana.

Prema postojećoj proceduri, radni odnos u slučaju izvanrednog otkaza, bez obveze poštovanja propisanog otkaznog roka, prestaje dostavom otkaza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:38