VELEPOSLANIK ŠIROKE RUKE

Jurica našim novcem platio avionske karte i barba Luki. I ženi od barba Luke. I kćeri.

ZAGREB - Osim Petri Sanader, kćeri bivšeg premijera, Neven Jurica kupio je avionske karte i za Luku Bebića, njegovu suprugu Gerdu i kćer Asju. Prema dostupnom popisu troškova, vidljivo je da je Neven Jurica karte obitelji Bebić kupovao za avionske letove unutar Sjedinjenih Američkih Država.

Međutim, ti troškovi ušli su u onaj sporni dio, koji Ministarstvo vanjskih poslova nije htjelo priznati, pa su ti troškovi za obitelj Bebić također dio spisa sa suđenja bivšem veleposlaniku.

MVP je u slučaju Petre Sanader potvrdio da je Ivo Sanader ubrzo nakon toga vratio sve troškove nastale službenom karticom, ali u slučaju obitelji Bebić nije poznato je li tko zatražio da i oni nadoknade troškove avionskih karata koje su također plaćani službenom karticom Nevena Jurice.

Bivši veleposlanik u Washingtonu i UN-u Neven Jurica osuđen je u travnju na godinu i pol zatvora jer je 2007. i 2008. potrošio 667.000 kuna u privatne svrhe. Ovih dana otkriveno je kako su u sudskom spisu podaci o tome da je Jurica službenom karticom platio avionsku kartu na relaciji New York-Zagreb na ime Petre Sanader.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:04