ŽELJEZARA PRED GAŠENJEM

Jurčić: Država mora otkupiti ili unajmiti Željezaru Sisak od CMC-a i nastaviti proizvodnju!

Gubitak više od tisuću radnih mjesta u sadašnjoj krizi nije samo problem za Sisak, to je ogroman problem za cijelu Hrvatsku, naglasio je Jurčić
 Miroslav Kiš / CROPIX

SISAK - Država treba otkupiti ili unajmiti Željezaru Sisak od CMC-a i nastaviti proizvodnju, odnosno zadržati radna mjesta. Gubitak više od tisuću radnih mjesta u sadašnjoj krizi nije samo problem za Sisak , to je ogroman problem za cijelu Hrvatsku. Sada očuvanje svakog radog mjesta mora biti prioritetno nacionalno pitanje - rekao je u četvrtak u Sisku dr. Ljubo Jurčić, nositelj svih izbornih lista BUZ-a ( Blok umirovljenici zajedno ).

Nova hrvatska Vlada odmah nakon izbora, nastavio je Jurčić, mora riješiti pitanje nastavka rada u Željezari Sisak, jer ako željezara ne bude radila nekoliko mjeseci, dok se bude tražio ili čekao strateški partner, bit će puno teže pokrenuti proizvodnju.

Naglasio je kako je država, odnosno Vlada, a ne MOL odgovorna i za upitni opstanak , odnosno modernizaciju Rafinerije nafte u Sisku, te da Vlada ima dvostruke mehanizme, kao Vlada i kao dioničar, osigurati provođenje usvojene strategije razvoja INE.

Jurčić i prvi na izbornoj listu BUZ-a u 6. izbornoj jedinici, Milivoj Tičarić, predsjednik Demokratske stranke umirovljenika naglasili su kako je povećanje proizvodnje i zaposlenosti na prvom mjestu programa BUZ-a te da Hrvatskoj ne treba MMF kao alibi jer Hrvatska ima puno manevarskog prostora da iskorištavanjem svojih resursa izađe iz krize i postane jedna od TOP 10 država Europske unije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:01