PALJBA PO MAMIĆU

JOVANOVIĆ O 'ISUŠIVANJU MOČVARE' 'Inspektori upravo pišuizvješća za HOO, HNS i Dinamo!'

Taj čovjek ne zaslužuje ni sekundu mog vremena, komentirao je Jovanović napade Zdravka Mamića
Split, 120913. Ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr.sc. Zeljko Jovanovic i pomocnica za odgoj i obrazovanje Sabina Glasovac prisustvovali su svecanom otvaranju Zdravstvene skole.Foto: Ante Cizmic / CROPIX
 Ante Čizmić / CROPIX

SPLIT - Novoizgrađenu splitsku Zdravstvenu školu, koju će pohađati 870 učenika u 27 odjela, popodne je svečano otvorio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Otvorenjem nove školske zgrade, kako je istaknuto, završava se 60-godišnje podstanarstvo Zdravstvene škole čiji su učenici nastavu pohađali na nekoliko mjesta u Splitu.

Ministar Jovanović rekao je da je otvorenje te škole "praznik" za Split i Splitsko-dalmatinsku županiju te za cijelu Hrvatsku jer "imati takav objekt vrijedan više od 50 milijuna kuna znači imati šansu za najbolje obrazovanje u zdravstvu". Također je rekao kako bez obrazovanja i zdravlja nema ni slobode.

U Hrvatskoj je oko 78.000 zdravstvenih djelatnika od kojih je 39 posto sa srednjom stručnom spremom, rekao je, dodajući da imamo oko 12.500 liječnika i oko 24.000 medicinskih sestara, a u usporedbi s europskim prosjekom nedostaje nam 22 posto liječnika i 26 posto medicinskih sestara.

Također, ministar Jovanović tvrdi da su rezultati rada njegove Sportske inspekcije skoro pa gotovi, godinu i pol dana nakon što je došao na vlast i najavio 'isušivanje močvare'.

'Upravo se pišu izvješća za Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski nogometni savez... Da, i za Dinamo, za sve gdje se radilo. To je postupak koji traži svoje vrijeme jer se dokumentacija mjeri u tisućama i tisućama stranica, pa ne želimo donijeti odluku koja bi bila srušena iz proceduralnih razloga. Inspekcija radi vrlo odgovoran posao koji će brzo pokazati je li se u sportskim udrugama i savezima radilo dobro, ili ne', kazao je Jovanović, piše Tportal .

Jovanović se nije želio osvrtati na novo prozivanje od strane gazde zagrebačkog Dinama.

'Taj čovjek ne zaslužuje ni sekundu mog vremena, kao ni milimetar medijskog prostora', rekao je Jovanović za Tportal .

Nazočne su na svečanosti pozdravili splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, splitska dogradonačelnika Aida Batarelo i ravnateljica Zdravstvene škole Mirjana Kurtović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:30