PORUKA S PANTOVČAKA

JOSIPOVIĆEVA KRITIKA 'Nisam zadovoljan. Od Vlade očekujem odlučnije poteze'

Izrazio je nezadovoljstvo rezultatima napora koje vlada poduzima u rješavanju gospodarskih problema
 Goran Mehkek / Cropix

Gostujući u Javnoj stvari HRT-a predsjednik Ivo Josipović ponovio je kako je smijenio svog savjetnika Dejana Jovića jer se ne slaže s tezom koju je iznio.

Taj je referendum bio izuzetno važan, sudbonosan. Kao predsjednik ne želim u pitanje dovoditi temelje hrvatske državnosti. Jovićeva je izjava suprotna temeljnom konceptu koji zastupam, naglasio je Josipović.

Upitan o statusu Saše Perkovića, predsjednik je rekao kako je on njegov suradnik i da je uvijek bio protiv toga da djeca nose teret svojih očeva.

Na pitanje podupire li smjer vladanja vladajuće koalicije, Josipović je rekao kako mu je politika lijevog centra bliska, međutim izrazio je nezadovoljstvo rezultatima napora koje poduzima u rješavanju gospodarskih problema. Time nije zadovoljna ni sama vlada, pa do kraja mandata očekujem da će povući odlučnije poteze, naglasio je Josipović.

Govoreći o ustavnim promjenama na čijoj pripremi radi, predsjednik je rekao kako je regionalizacija ključan projekt. Usprkos tome što Hrvatska ima puno općina i županija, snažno je centralizirana zemlja i to treba promijeniti.

Za ustavne promjene ne traži potporu ni vladajućih ni oporbe, one će ići u redovitu proceduru - predložit će ih Saboru. Ustavne promjene su nešto na čemu radim tijekom svog mandata, ali su i vizija Hrvatske koju ću ponuditi u kampanji, rekao je predsjednik Josipović.

Na pitanje kako to da ga podupiru i stranke vladajuće koalicija, ali i ORaH i reformisti, Josipović je odgovorio kako je njegova politika politika okupljanja. Poduprijet ću svaku vladu koju hrvatski građani izaberu, naglasio je predsjednik u razgovoru za HRT .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 09:27