STRATEŠKI DOKUMENT

Josipovićeva inicijativa nakon izbora: Predsjednik intenzivno stvara strategiju Hrvatska 2020.

Strategija Hrvatska 2020. treba biti strateški dokument koji će svojim kreativnim idejama i naporima stvoriti najbolji od najboljih u Hrvatskoj
 Goran Mehkek / Cropix

Predsjednik Ivo Josipović, osim što poziva sve stranke koje će se natjecati na parlamentarnim izborima da vode fer i poštenu kampanju bez niskih udaraca, posljednjih se tjedana intenzivno bavi idejom stvaranja strategije Hrvatska 2020.

Kako doznaje Globus iz izvora bliskih Pantovčaku, predsjednik države sa svojom će inicijativom izaći nakon parlamentarnih izbora, kad birači odluče tko će voditi Hrvatsku sljedeće četiri godine. Dotad je Josipović reducirao broj svojih službenih putovanja i neće putovati izvan zemlje osim na jedan dan u Bruxelles, gdje će primiti nagradu za doprinos toleranciji.

Strategija Hrvatska 2020. treba biti strateški dokument koji će svojim kreativnim idejama i naporima stvoriti najbolji od najboljih u Hrvatskoj.

Bit će to vrlo širok spektar različitih stručnjaka koji imaju ideju na koji bi način Hrvatska trebala postati moderna i perspektivna država u kojoj će građani ostvariti pravo na kvalitetan život i osobno usavršavanje u svakom smislu. Ta će koncepcija, stvorena pod inicijativnim kišobranom Ureda predsjednika, okupiti sve one koji su se dokazali svojim radom i stručnim kompetencijama, a spremni su dati dodatni doprinos u novom promišljanju budućnosti Hrvatske.

Koncept strategije Hrvatska 2020. temelji se na tri poluge.

Prva je koncept Hrvatske kao aktivnog društva, zatim Hrvatske kao inovativnog društva i treće, ne manje važno, Hrvatske kao prostora kvalitetnog življenja, u kojemu će se naglasak staviti na zaštitu okoliša i prirodnih resursa, obnovljivih izvora energije i “zelene” tehnologije.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:25