I CRNOGORCI PONOSNI

Josipovićev rođak iz Nikšića: Ivo će biti pozitivan primjer za sve na Balkanu

 Goran Mehkek/CROPIX

NIKŠIĆ - Obitelji novoizabranog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića prve čestitke stigle su od njegove 'braće' iz Nikšića, pišu podgoričke Vijesti.

- Ivo je nježan, veoma pažljiv, jednostavno jedna smirena osoba koju bi svaka država poželjela na svom čelu...

Ovako o novom hrvatskom predsjedniku priča Đorđije Đoko Jauković, jedan od njegovih brojnih bliskih rođaka iz Crne Gore.

Šesdesetjednogodišnji elektroinženjer lokalne elektrodistribucije sa deset godina mlađim Ivom, rođenim bratom od ujaka, posljednji put se vidio prije više od dvadeset godina, a sa ujakom Antom Josipovićem i ujnom viđa se svakog ljeta u Baškoj vodi u Makarskoj.

- Ivo je vrijedan i veoma odgovoran i sve što obeća, jamčim da će ispuniti. Ne samo što je pošten, već je i vrlo principijelan. To tvrdim poznavajući ga od malih nogu, poznavajući njegov odgoj, njegov karakter - kazao je Jauković.

Novi hrvatski predsjednik ima mnogo rođaka u Nikšiću, gdje su se u obitelji Jauković i Ivanović udale njegove dvije tetke po ocu. Đorđije, koji živi u naselju Humci, ima brata, a druga Josipovićeva pokojna tetka, u Nikšiću je rodila pet kćerki...

- Od njih dvije sestre ima nas dosta i svi smo ponosni na Ivu. Ujnu i ujaka sam zvao odmah nakon objavljivanja rezultata izbora i čestitao im, kao i drugi članovi naše dvije familije. Čast nam je što je naš brat izabran, a on to svojim radom, znanjem i ponašanjem i zaslužuje. Znamo da neće iznevjeriti nade hrvatskog naroda i da će biti pozitivan primjer za sve na Balkanu - uvjeren je Đorđije Jauković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:00