PODRAVSKA METROPOLA

Josipović: Zadivljen sam koprivničkim projektima

Predsjednik Josipović posjetio je Koprivnicu kako bi se upoznao sa stanjem na terenu i pomogao u realizaciji nekih od projekata
 Nikola Wolf / CROPIX

KOPRIVNICA - Ivo Josipović, predsjednik Hrvatske zadivljen je koprivničkim gradskim projektima i planovima, priznao je to nakon 40-minutnog susreta s gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem i Darkom Korenom, županom Koprivničko-križevačke županije.

Predsjednik Josipović posjetio je danas podravsku metropolu kako bi se upoznao sa stanjem na terenu i pomogao u realizaciji nekih od projekata.

- Prošlog tjedna sam razgovarao s premijerkom Kosor oko donošenja odluke Vlade za pretvaranje bivše koprivničke vojarne u sveučilišni kampus i siguran sam da će se to uskoro i dogoditi - rekao je Ivo Josipović nakon gradonačelnikove prezentacije i molbe da se Gradu pomogne oko rješavanja problema neiskorištenog prostora vojarne.

Mršić je obavijestio hrvatskog predsjednika o stanju u koprivničkom gospodarstvu te još jednom napomenuo kako je Koprivnica jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji imaju visoki stupanj izvoza.

- Cilj nam je da kroz 15 godina Koprivnica postane energetski neovisna jer smo sada u situaciji kada znamo da proizvodnja plina u Molvama nije poskupila, a Vlada je dozvolila poskupljenje plina za industriju zbog čega neke tvrtke u Koprivnici razmišljaju o preseljenju postrojenja iz Hrvatske - rekao je Zvonimir Mršić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:31