RAZGOVARALI CIJELI DAN

Josipović: Većina političkih stranaka je za izbore u jesen. HDZ misli drukčije

Predsjednik Ivo Josipović je nakon razgovora sa šefovima stranaka istaknuo kako osobno misli da bi objava datuma izbora relaksirala političku scenu
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Većina političkih stranaka zalaže se za izbore u jesen, a HDZ misli drukčije. Oni spominju određivanje datuma izbora nakon završetka pregovora i kao termin spominju kraj godine - kazao je, nakon cjelodnevnih konzultacija s čelnicima parlamentarnih stranaka predsjednik Ivo Josipović.

Naime, od deset održanih konzultacija Josipović je samo na jednom, onim s Jadrankom Kosor, slušao o izborima krajem godine.

Najsličnije tome govorio je šef HSS-a Josip Friščić koji izbore vidi od rujna do studenoga.

Predsjednik Josipović istaknuo je kako osobno misli da bi objava datuma izbora relaksirala političku scenu i pojasnio rezultate konzultacija:

- Cilj ovih sastanaka nije bio rušiti Vladu, niti joj stvarati potporu. Ovdje nema pobjednika i pobjeđenih. Ovo je zamišljeno kao svojevrsni katalizator.

Josipović je ustvrdio kako je otvorio vrata dijalogu, i najavio je da će, bude li potrebno, opet ponuditi svoje usluge posrednika između pozicije i opozicije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:31