BRISANJE SANADERA

Josipović: Važno je da hrvatska politička scena bude stabilna

 Vlado Kos/Cropix

Izbacivanje Sanadera iz HDZ-a predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović komentirao je riječima kako je to unutrašnja stvar HDZ-a.

- Oni odlučuju koga će i pod kojim uvjetima uzeti u članstvo. Važno je za hrvatsku političku scenu da velike stranke stabilno funkcioniraju a vidjet ćemo kuda dalje ide taj sukob, rekao je Josipović dodajući kako bi on inzistirao na poštivanju demokratskih standarda i transprantnosti.

- Važno je da hrvatska politička scena bude stabilna – rekao je, a na pitanje je li možda Sanadera strah budućeg predsjednika države Josipović je rekao da će novi predsjednik sigurno odlučan.

- Da li se Sanader ima razloga plašiti to ne znam ja već on. Predsjednik Republike mora provoditi zakon, a zakon mora biti prema svima jednak, bez obzira zove li se Ivo, Ante ili Marko.

Na pitanje smatra li da će događanja u HDZ-u utjecati na predsjedničke izbore, Josipović je istaknuo kako je sasvim izvjesno da postoji povezanost Bandića i Sanadera.

Tvrdi da ne želi detaljnije komentirati sukobe u HDZ-u upravo zato što želi biti predsjednik Republike koji neće ulaziti u unutarnje stvari jedne stranke.

Poručio da je da ga njegov protukandidat Bandić uopće ne zanima kao niti njegovo 'nastojanje da se valja u blatu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 10:45