SASTANAK S POTENCIJALNIM PARTNERIMA

Josipović: 'Posjet Kataru je iznimno važan. To je zemlja koja ima ogromne gospodarske potencijale'

 Neja Markičević/ CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je u subotu da je posjet hrvatskog izaslanstva Kataru politički iznimno važan jer je to stabilna, propulzivna i napredna zemlja u regiji koja je sve zanimljivija u globalnim razmjerima.

"To je zemlja koja ima ogromne gospodarske potencijale i kada je riječ o investicijama i kada je riječ o trgovini", kazao je predsjednik Josipović za HTV prije nedjeljnog puta u Katar. Naglasio je da upravo zbog toga s njim u Katar odlazi i velika hrvatska delegacija u kojoj su prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, te više od 40 uspješnih hrvatskih gospodarstvenika.

Na novinarski upit koji je cilj posjeta, predsjednik Josipović je kazao da je cilj s jedne strane otvoriti investicijske kanale, a s druge da se uspješne hrvatske tvrtke predstave potencijalnim partnerima u Kataru. "Uspostavljeni su kanali komunikacije, dogovoreni bilateralni sastanci i očekujem da će posjet biti uspješan", rekao je.

Upitan postoji li mogućnost da se dogovori i gradnja LNG terminala na Krku, predsjednik Josipović je kazao kako je u delegaciji upravo zbog toga i prvi potpredsjednik vlade Čačić. "To je veliki projekt koji ovisi o vladinoj politici. Vlada je zainteresirana za to i nadam se da će biti rezultata", istaknuo je.

Na upit koje hrvatske industrije imaju najviše izgleda za ugovaranje poslova u Kataru, hrvatski predsjednik je ocijenio da u Hrvatskoj postoji široki spektar uspješnih gospodarstvenika koji mogu konkurirati u Kataru, primjerice iz prehrambene industrije, turizma, prerađivačke industrije i slično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:10