PREDSJEDNIK U VODNJANU

Josipović odbio odgovoriti zašto su Tadići besplatno ljetovali na Brijunima

 Goran Šebelić/Cropix

VODNJAN - Boravak ženskog dijela obitelji srbijanskog predsjednika Borisa Tadića na Brijunima, nije pitanje nikakve tajne, vidjet ćete da će dolaziti i drugi državnici. Apsolutno tajne nema, gospođa Tadić nije medijski atraktivna osoba, odgovorio nam je hrvatski predsjednik Ivo Josipović, tijekom subotnjeg boravka u Vodnjanu.

Zamoljen da komentira ocjene kako je neprihvatljivo što su Tadići besplatno ljetovali na Brijunima, a bivši predsjednik Mesić trebao bi platiti odmor u Bakarićevoj vili, predsjednik Josipović nas je prekinuo uz pojašnjenje da će odgovarati samo na pitanja o Istri.

Međutim, potom je odgovarao na brojna druga aktualna pitanja, nevezana za Istru.

Komentirajući odluku Vlade o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, po kojem će žene do mirovine, kao i muškarci morati raditi do 65 godina, Josipović je ustvrdio kako se radi o osjetljivom pitanju, kod kojeg treba imati senzibilitet.

- Još je rano izjednačiti muškarce i žene, stoga treba biti prijelazno razdoblje, tijekom kojeg žene trebaju odlučiti kada će u mirovinu. Znamo što je Ustavni sud odlučio, pa ako se pokaže da to nije u duhu naših potreba, postoji nešto što se zove promjena Ustava, istaknuo je predsjednik Josipović.

Na opasku kako je takav prijedlog dao upravo SDP, on je kazao kako mu je svejedno tko je to predložio.

- Mene ne zanima stranačka pozadina neke odluke - napomenuo je on.

Na pitanje hoće li Branimiru Glavašu oduzeti odličja nakon pravomoćne presude, Josipović je kazao: „Postupit ćemo prema zakonu.“

Nakon razgovora s istarskim turističkim djelatnicima, koji su optimisti po očekivanjima rezultata ove turističke sezone, predsjednik Josipović drži kako Hrvatskoj nedostaje dugoročna strategija razvoja turizma, dakle drugačiji odnos države prema tom izvoznom sektoru, pri čemu cijelo gospodarstvo treba biti orijentirano prema izvozu i kroz turizam.

Predsjednik Ivo Josipović bit će gost predstave „Oluja“ kazališta Ulysses na Brijunima u subotu navečer, te u nedjelju završnice ATP-a u Umagu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:47