REFERENDUM 22. SIJEČNJA

Josipović: Ne treba ljude obmanjivati da će članstvo u EU riješiti sve probleme

'Ne treba ljude obmanjivati da će članstvo u EU riješiti sve probleme. Članstvo je naša velika prilika, a hoćemo li je dobro iskoristiti ili ćemo biti manje uspješni, to ovisi o nama'
Bruxelles, 091211.Hrvatska je potpisala Ugovor o pristupanju Europskoj uniji. Povijesni potpis u ime RH u Bruxellesu na pristupni ugovor stavio je predsjednik Ivo Josipovic i predsjednica vlade Jadranka Kosor, a u ime EU-a, sefovi drzava ili vlada zemalja clanica. Potpisuju se dva dokumenta - Ugovor o pristupanju i Zavrsni akt.Na slici: Ivo Josipovic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović danas je gostujući u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom uz kavu" najavio da će se referendum o ulasku Hrvatske u EU održati 22. siječnja iduće godine.

Kako kaže Josipović, to je dovoljno vremena da se hrvatskim građanima pošalju bitne poruke što donosi članstvo u EU.

- U mjesec dana može se o toj materiji jako puno toga naći, za svakoga tko ima interes postoji informacija - poručio je Josipović.

Također, Josipović se slaže da je tijekom pregovaračkog procesa javnost bila nedovoljno informirana, ali ističe da je "sada kasno plakati", te da snage treba preusmjeriti na dovršetak procesa.

- Ne treba ljude obmanjivati da će članstvo u EU riješiti sve probleme. Članstvo je naša velika prilika, a hoćemo li je dobro iskoristiti ili ćemo biti manje uspješni, to ovisi o nama. Hrvatska nije Švicarska i Norveška koje su svoj status riješile kao da su članice EU - poručio je Josipović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:48