KRITIKA VLADE

Josipović: Mjere su trebale početi s bogatima, a ne s invalidima

Predsjednik je dan proveo u obilasku Primorsko-goranske županije
 Željko Šop/CROPIX

OPATIJA - Teret reforme mora biti ravnomjerno raspoređen i po tom načelu oni koji su najbogatiji morali bi više participirati, komentirao je predsjednik Ivo Josipović danas u Opatiji Vladine krizne mjere. Što se tiče uvođenja poreza na luksuz i kapitalnu dobit, Josipović je istaknuo da je za širenje lepeze poreza, ali i za smanjenje određenih poreza, pri čemu treba voditi računa da se osigura razina socijalnog standarda koju su građani do sada imali, odnosno da se standard ne naruši za najsiromašnije. Smatra da početak mjera s invalidima i restrikcijama u zdravstvu nije bio najsretnije rješenje.

- Trebalo je početi sa strane bogatijih. Svi skupa moramo uvjeriti građane da su odricanja važna za boljitak, a to je moguće samo ako su građani uvjereni u pravednost mjera - rekao je Ivo Josipović.

Josipović: Radnici su najveće žrtve dosadašnjih loših ekonomskih politika

Predsjednik je komentirao i premijerkine izjavu o potrebi ukidanja božićnica i uskrsnica, ističući da se u pravnoj državi moraju poštivati kolektivni ugovori, ali i da svima mora biti jasno da razina prava, s obzirom na situaciju, ne može ostati kao do sada. Po Josipoviću, taj se raskorak može i mora riješiti pregovaranjima i dogovorom.

Predsjednik je dan proveo u obilasku Primorsko-goranske županije za koju je ustvrdio da je primjer županije koja dobro funkcionira. Kao problem istaknuo je Liburnija rivijera hotele, naglasivši da zbog neriješenog pitanja vlasništva objekti propadaju, a radna mjesta su neostvarena.

- Pozivam nadležne da konačno riješe taj problem koji tišti ovaj kraj - rekao je Ivo Josipović, dodajući da LRH ima veliki potencijal u opatijskom i općenito hrvatskom turizmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:02