O NOVOM ZADUŽENJU

Josipović: Miješaju mi se osjećaji. Taj dug će vraćati naša djeca...

'Ako nema drugog načina da se pokrpaju rupe, onda je dobro da smo se uspjeli zadužiti', ustvrdio je predsjednik i dodao: 'Volio bih da se ubuduće problemi ne rješavaju na taj način'
 Goran Mehkek / CROPIX

Zamoljen da prokomentira mogućnost da Vlada opstruira referendum, na što upozoravaju sindikati, predsjednik Ivo Josipović kazao je u srijedu u Divuljama:

- Ne bih to komentirao. Volja građana je vrlo jasna. Više od 813 tisuća potpisa je znak da građani žele referendum.

Predsjednik Josipović u srijedu je posjetio Centar za koordinaciju gašenja šumskih požara Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Divuljama te zaključio da se radi o “vrhunskom centru maksimalne opremljenosti, što će zasigurno omogućiti najprofesionalniju i najsigurniju zaštitu od požara, ali i eventualnih katastrofa.”

Predsjednik je komentirao i novo zaduživanje Vlade od preko 13 milijardi kuna: - Osjećaji su pomiješani. S jedne strane, ako već nema drugog načina da se pokrpaju rupe, dobro je, a s druge strane zaduženje od preko 13 milijardi kuna je zapravo zaduživanje naše djece. A to nije dobro. Volio bih da se problemi rješavaju bez dodatnih zaduženja;” rekao je predsjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:47