RIJEŠAVANJE SPORA

Josipović: Hrvatska 'dobro upravlja' arbitražom sa Slovenijom

Donji Lapac, 221112.Predsjednik Republike Ivo Josipovic posjetio je Opcinu Donji Lapac s vecinskim srpskim povratnickim stanovnistvom te je saslusao njihove probleme i komentirao aktualna politicka zbivanja u zemlji.Na fotografiji: Ivo Josipovic.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je u ponedjeljak u Zagrebu u vezi arbitraže oko graničnog spora sa Slovenijom da se u Hrvatskoj "dobro upravlja predmetom".

Josipović je to rekao odgovarajući na novinarsko pitanje je li, s obzirom da je slovenska vlada drugi prijedlog memoranduma u vezi graničnog spora s Hrvatskom spustila u parlament koji o njemu raspravlja u ponedjeljak, i hrvatska vlada to trebala učiniti te dodao da je to "tipično pitanje kojim upravlja vlada".

ČAK 76% SLOVENACA ZA RATIFIKACIJU HRVATSKOG UGOVORA S EUROPSKOM UNIJOM Otkrila je to anketa u ljubljanskom Delu

"Vlada se konzultira stručno i politički, postoji ekspertna skupina koja na tome radi, prema tome, mislim da se kod nas dobro upravlja predmetom", rekao je Josipović novinarima nakon razgovora s predsjednikom crnogorskog parlamenta Rankom Krivokapićem u svome uredu.

SLOVENIJA TRAŽI RJEŠENJE ZA GRANIČNI SPOR S HRVATSKOM Parlament raspravlja o arbitražnom postupku

Slovenski premijer Janez Janša prebacio je na parlament odlučivanje o podnesku arbitražnom sudu za granični prijepor s Hrvatskom, smatrajući da bi u podnesku koji su predložili domaći i strani stručnjaci trebalo izvršiti manje izmjene. Hrvatska i Slovenija svoje podneske arbitražnom sudu moraju podnijeti do 11. veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 04:15