PREDSJEDNIK ODGOVARA

Josipović: HDZ-ovi ministri ne smiju se družiti sa mnom bez dozvole gospođe premijerke Kosor!

'U Hrvatskoj ima dovoljno problema i nikome ne treba brojenje kava koje je netko popio s ovima ili onima'
Zagreb, 060711.Ured Predsjednika, PantovcakIzjava Predsjednika Ive Josipovica u vezi odluke Ustavnog suda i komentara predsjednice Vlade Jadranke Kosor o politickoj odgovornosti.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Suvar / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Ivo Josipović smatra kako je vrlo neobično to što ga HDZ pokušava uvući u stranačku borbu na predstojećim parlamentarnima izborima.

- Predizborna situacija u kojoj čak HDZ meni i prijeti nije situacija u kojoj ću ja odustati od provođenja svojih ustavnih ovlasti - odgovorio je Josipović zastupniku Frani Matušiću iz HDZ-a, koji ga je optužio za zauzimanje SDP-ove strane.

Josipovića ni najmanje ne brinu takve optužbe i najavljuje kako će nastaviti podsjećati vladu i sve one koji daju politička obećanja da ih treba izvršiti. A onda se ponovno osvrnuo na Matušićeve optužbe, da je u Dubrovniku sudjelovao na "stranačkom derneku" .

- Jedini "dernek" bila je službena večera u organizaciji grada Dubrovnika, na kojoj je bio i gospodin Matušić. Pritom bih istaknuo da sam se večer prije družio gotovo isključivo s nekim zastupnicima i ministrima iz HDZ-a iako moram reći da oni zbog toga često imaju problema. Ministrima je rečeno da baš nije dobro da se druže bez dozvole gospođe premijerke sa mnom, a isto tako je jedan ministar nedavno dobio zabranu da bude moj izaslanik na jednom važnom kulturnom događaju - kazao je predsjednik.

Na kraju je istaknuo kako u Hrvatskoj ima dovoljno problema i da nikome ne treba brojenje kava koje je popio s ovima ili onima. Tako nešto smatra ne baš mudrom predizbornom strategijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 02:30