PREDSJEDNIK SABORA

JOSIP LEKO O RASKOLU U SDP-u 'Osobno sam glasovao protiv Linićeva isključivanja'

Zagreb, 070614.Iblerov trg.Sjednica glavnog odbora SDP-a na kojoj se odlucuje o izbacivanju Slavka Linica iz stranke.Na fotografiji: Josip Leko i Zoran Milanovic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX *** Local Caption ***
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Josip Leko kazao je večeras kako se nakon tijesnog glasovanja tog tijela o isključenju Slavka Linića ne može negirati da u SDP-u postoji raskol po tom pitanju.

"Raskol na ovom pitanju ne može se negirati, on je u ovom pitanju zaista dubok, a prelamaju li se preko tog pitanja dublji odnosi unutar SDP-a, to moramo vidjeti", rekao je Leko nakon sjednice na kojoj je Glavni odbor u tajnom glasovanju s 50 glasova za i 47 protiv odlučio da će Linića isključiti iz stranke.

Dodao je kako se nada da će Glavni odbor o tome uskoro ponovno raspravljati i tražiti novo okupljanje u SDP-u na novim programskim vrijednostima.

Leko je potvrdio da je osobno glasovao protiv Linićeva isključivanja, ponovivši da bi bilo bolje da se o tome odlučivalo tek kad nadležne institucije provjere Linićeve optužbe na račun Zorana Milanovića.

"Volio bih da smo prije odlučivanja imali stajalište saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost i DORH-a, koji je rekao da razmatra sve ono što je Linić iznio", rekao je.

Na pitanje ima li prredsjednik SDP-a Zoran Milanović i dalje povjerenje stranke, odgovorio je kako Glavni odbor o tome nije glasovao i da ne želi špekulirati.

"Predsjednik stranke ostaje predsjednik stranke i sada ima otežanu zadaću da okupi SDP, da nađe točke okupljanja. Vjerujem u SDP, vjerujem u snagu SDP-a, jer ovo nije bila aklamacija, nego uvjeravanje, vrhunski demokratsko odlučivanje", kazao je Leko.

Ocijenio je i da današnja sjednica donosi novo povjerenje u tijela stranke, uključujući i njezina predsjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:30