PREDSJEDNIK SABORA

JOSIP LEKO NA BIRALIŠTU 'Budući bi šef države trebao više komunicirati sa svim institucijama'

 Damir Krajač/Cropix

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko glasujući u nedjelju na predsjedničkim izborima u Mjesnom odboru Središće u Novom Zagrebu izjavio je novinarima kako od budućeg predsjednika/ice očekuje da razumije prošlost i da ima viziju budućnosti Hrvatske.

Rekao je kako najprije očekuje da izbori proteknu u demokratskoj atmosferi i u skladu s demokratskim standardima u Republici Hrvatskoj.

"A od budućeg predsjednika očekujem da razumije i prošlost i da ima i viziju budućnosti Hrvatske, to je naravno teško ostvariti, ali je moguće", kazao je Leko, odgovarajući na novinarske upite što očekuje od budućeg predsjednika ili predsjednice.

Kao savjet novom hrvatskom predsjedniku/predsjednici Leko je poželio da više komunicira sa svim institucijama u hrvatskoj državi, ali i u društvu, odnosno s društvenim institucijama.

Hrvatski birači u nedjelju odlučuju o novim predsjedniku ili predsjednici hrvatske države u idućih pet godina. Birališta su otvorena jutros u 7 sati, a zatvaraju se u 19 sati.

Potporu za petogodišnji predsjednički mandat traži četvero kandidata: Kolinda Grabar Kitarović, bivša ministrica i diplomatkinja, aktualni predsjednik Ivo Josipović, pravnik i glazbenik, liječnik Milan Kujundžić te Ivan Sinčić, politički aktivist i najmlađi predsjednički kandidat do sada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:36