LOŠI UVJETI?

JOŠ JEDNA POZNATA PRIČA IZ HRVATSKE Na natječaj vrijedan milijun kuna nitko se nije prijavio!

 Tom Dubravec/CROPIX

Vrijednost natječaja milijun kuna, a zainteresiranih - nema! Riječ je o natječaju koji je za nabavu vreća za spavanje raspisalo Ministarstvo gospodarstva, točnije Ravnateljstvo za robne zalihe.

Potrošene zalihe

Naime, tijekom ovogodišnjih poplava u Slavoniji potrošen je veći dio vreća za spavanje pa Ravnateljstvo za robne zalihe mora nabaviti nove kako bi se popunili “lageri” jer se radi o proizvodu koji je potreban tijekom elementarnih nepogoda ili nekih drugih katastrofa i sve što se potroši mora se nadomjestiti. No na javno nadmetanje za ovaj posao vrijedan milijun kuna nitko se nije javio. Možda su tome kumovali i uvjeti. Od ponuđača se tražilo bankovno jamstvo u iznosu od 50.000 kuna, ali i dokaz da su podmirili porezne obveze, kao i one za mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

Uvjet i iskustvo

Također se tražilo da su zainteresirani imali tri značajna ugovora s isporučenom robom u ovoj godini, kao i u protekle tri godine. Neki potencijano zainteresirani obrtnici kažu kako se vjerojatno nitko nije javio na ovaj oglas jer su uvjeti takvi da ih danas u Hrvatskoj teško itko može ispuniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:40