NIJE ZABORAVIO

JOE BIDEN U WESTINU SE PRISJETIO PROŠLIH VREMENA 'Tako sam star, ovdje sam prvi put bio kad je još Tito bio živ. A došao sam i kada je bio Tuđman...'

 HINA / POOL / Damir Sencar / CROPIX

”Ovdje sam bio prvi puta kada je još bio živ Tito, pa vidite koliko sam star. Bio sam u Hrvatskoj i kada je bio Tuđman”, rekao je američki potpredsjednik Joe Biden nakon prvog bilateralnog susreta sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom u hotelu Westin.

Odmah nakon slijetanja Air Force Two Biden se kratko odmorio u Westinu i pred odlazak na Pantovčak razgovarao s Pahorom: - Govorim u ime američkog predsjednika i mogu reći da SAD već 25 godina žele sudjelovati u procesima na ovom području. Pohvalio bi inicijativu Brdo - Brijuni jer su svi 'za stolom', razgovaraju, a to je jako dobro”, rekao je Biden.

Borut Pahor je kazao da je s Bidenom razgovarao o europskim perspektivama za sve zemlje u regiji, kako bi im vrata ostala otvorena, ali i izbjegličkoj krizi koja bi, ako se nastavi, mogla prerasti u veliki humanitarni problem. Razgovarali su i o terorističkim prijetnjama koje ugrožavaju Europu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:00