DOGOVOR STRANKE U OGULINU

Jedna od prvih tema nove SDP-ove koordinacije su borbeni avioni

 Tom Dubravec / CROPIX

Prvi sastanak SDP-ove stranačke koordinacije, koja je dogovorena na team buildingu u Ogulinu, održava se danas u 11 sati u sjedištu SDP-a na Iblerovu trgu, doznaje Jutarnji list.

Riječ je o prvom sastanku Koordinacije za obranu i unutarnje poslove na čijem čelu je član Predsjedništva SDP-a Franko Vidović, a sastanak je inicirao sam predsjednik stranke Davor Bernardić jer želi da se u širem krugu rasprave goruće aktualne teme.

Jedna od tih aktualnih tema je nabava borbenih zrakoplova koju SDP podržava.

- Hrvatskoj trebaju borbeni zrakoplovi, ali u obzir se trebaju uzeti cijena, njihova borbena sposobnost, broj sati leta i offset program, odnosno što dobivamo zauzvrat ako ulazimo u tako veliku investiciju za Hrvatsku. Taj proces mora biti u potpunosti transparentan, Hrvatska mora znati što kupuje i što dobiva - kaže Davor Bernardić.

Postupak nabave, smatraju u SDP-u, opterećen je političkim tenzijama i mora biti transparentan.

Osim borbenim avionima, Koordinacija će se baviti i drugim temama, poput izrade zakona o vatrogastvu, ali i situacijom na granici sa Slovenijom i ostalim susjedima te problemima na migrantskoj ruti. U radu Koordinacije, uz Bernardića i Vidovića, kako neslužbeno doznajemo, sudjeluju i Ranko Ostojić, Ante Kotromanović, Joško Klisović i drugi saborski zastupnici i članovi stranačkog Savjeta.

- Upravo je to bila glavna intencija akcijskog plana i akcijskih koordinacija: povezivanje ključnih ljudi u Savjetu stranke i Klubu zastupnika oko aktualnih tema - poručuju iz SDP-a.

Bernardić je, podsjetimo, u Ogulinu dao zaduženja svim potpredsjednicima stranke da koordiniraju saborske zastupnike i ostale članove Predsjedništva oko svih bitnih tema o kojima će govoriti. Svaki član Predsjedništva i pojedini saborski zastupnici vode po jednu radnu skupinu.

Zaduženja nisu dobili jedino Mirando Mrsić, Milanka Opačić, Darko Parić i Zdravko Ronko.

- Dogovorili smo akcijski plan unutar Kluba i Predsjedništva i na tom planu ćemo aktivno raditi kako bismo vratili povjerenje birača i proveli ono što je nužno - poručio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Ogulinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:46