ZEMUNSKI KLAN

Jedan od ubojica Zorana Đinđića skriva se u Hrvatskoj?

Miloš Simović u Srbiji je pravomoćno osuđen na 40 godina zatvora. U Lijepoj našoj uživa zaštitu hrvatskog podzemlja
 Interpol

BEOGRAD - Član "zemunskog klana" Miloš Simović, koji je pravomoćno osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića i drugih teških zločina, krije se u Hrvatskoj, piše beogradski Press.

Prema posljednjim operativnim podacima srpskih tajnih službi i policije, Simović je u Hrvatskoj ostvario dobre veze sa hrvatskim podzemljem, a povremeno se sreće sa još dva "zemunca" - Ninoslavom Konstantinovićem i Sretkom Kalinićem, koji rade za mafiju sa juga Italije.

- Hrvatska policija ima podatke da se Simović dobro povezao sa najjačim mafijaškim grupama u toj zemlji i da uživa njihovu zaštitu. To nam je između ostalog rečeno na brojnim sastancima koje smo imali povodom istrage oko ubojstva Ive Pukanića, ali i nedavno kada je pronađen raskomadani leš Cvetka Simića - otkriva policijski izvor Pressa.

Srbijanski ministar policije Ivica Dačić potvrdio je da već sedam godina tragaju za preostalim članovima "zemunskog klana". - U beogradskoj policiji postoji čitav odsjek koji se bavi ciljanim potragama, odnosno potragama za članovima "zemunskog klana". Iako to možda nije top tema u javnosti, za njima se intenzivno traga. Uostalom, to govori i činjenica da je nedavno pronađeno oružje za koje se sumnja da su ga "zemunci" ukrali 5. listopada .

Snežana Malović, srbijanska ministrica pravosuđa, rekla je kako je za odbjeglim članovima zemunskog klana raspisana Interpolova tjeralica koja je još na snazi. Malović je dodala kako je suradnja hrvatske i Srbije na visokoj razini te da će uhititi u Hrvatskoj svakoga za kim je u Srbiji raspisana tjeralica, javlja Press.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:30