SUSRET U RADNIČKOJ

Je li sa Sanaderom i Rošinom ručao Boras ili Suić? 'Jelo se, pilo, bilo je to veselo društvo'

Florijan Boras, Jerko Rošin i Ivo Sanader sastali su se u ponedjeljak poslijepodne nakon što je Boras, u ulozi predsjednika Visokog časnog suda HDZ-a, u stranku vratio nedavno izbačenog Rošina.

Neslužbena informacija stigla je iz izvora bliskog trojici prijatelja, iako su drugi izvori tvrdili kako su Sanader i Rošin ručali s odvjetnikom Goranom Suićem kojega je netko zamijenio za Borasa. Na kasnom ručku - Rošin je stigao oko 15 sati - našli su se u restoranu Mostovi na zagrebačkoj Radničkoj cesti te se zadržali više od dva sata. Od slučajnog svjedoka ručka doznajemo da nisu imali nikakav poseban tretman, sjedili su kao i ostali gosti.

- Jelo se, pilo, bilo je to veselo društvo, ništa posebno, nisu privlačili pozornost - kaže naš sugovornik. Sjedili su za stolom u sredini blagovaonice. Gosti su sjedili za samo nekoliko stolova.

Idem na detektor laži

Osoblje Mostova jučer nije željelo ništa komentirati o ručku troje poznatih prijatelja, a prema onome što se to poslijepodne događalo, čini se da ručak u Mostovima nije bio prije planiran. Za 14.30 sati Rošin je s novinarima dogovorio izjavu o povratku u stranku na jednoj drugoj lokaciji na Radničkoj cesti, no u posljednji se trenutak predomislio, zvao novinare i dogovor prebacio u restoran.

- Fenomenalno! Dobro ste informirani! A onaj tko vam je dojavio, neka vam kaže sve detalje, ja vam mogu reći samo da sam u ponedjeljak poslijepodne, nakon što sam se vratio iz stranke, dan proveo doma - kratko je rekao Florijan Boras, uz napomenu da je zajednički ručak sa Sanaderom i Rošinom izmišljotina.

I Jerka Rošina je pitanje o sastanku u Mostovima prilično iznenadilo.

- Imate infomaciju koja nije točna. Ja jučer nisam ručao u Mostovima - kazao je Rošin te ustvrdio da je to spreman reći i na detektoru laži.

- U redu, niste ručali, a jeste li se tamo sastali s Ivom Sanaderom i Florijanom Borasom - bili smo uporni.

- Nemojte me više ništa pitati, to su zlonamjerna pitanja, a ja na njih neću odgovarati - kazao je Rošin.

To je važan događaj

Ni činjenica da postoje svjedoci koji su ih vidjeli u restoranu nije pokolebala Rošina i Borasa u tvrdnjama da do sastanka nije došlo. Boras je čak ustvrdio da se, ako postoji fotografija ručka, radi o montaži.Prvi je s ručka otišao Boras, a Rošin i Sanader zadržali su se u razgovoru. U političkim kuloarima je ručak trojice prijatelja već označen kao proslava jer je Rošin u ponedjeljak, baš nekako u vrijeme tog ručka ili nakon njega, novinarima povjerio kako Ivo Sanader smatra da je njegov povratak u stranku “velik i važan događaj za HDZ”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 06:09