STALNI POSAO + ODBORI

JE LI OVO PRORAČUNSKI REKORDER? HNS-ovac Jambrač uz stalni posao ima još devet plaćenih funkcija

Nesuđeni zamjenik ravnatelja Fonda za zaštitu okoliša mjesečno prima 21.750 kuna neto
 Cropix

HNS-ovac i nesuđeni zamjenik ravnatelja Fonda za zaštitu okoliša Josip Jambrač jedan je od najmarljivijih hrvatskih radnika.

Pored stalnog zaposlenja na mjestu savjetnika direktora državne tvrtke Podzemno skladište plina, Jambrač je pronašao dovoljno vremena da sjedi u još sedam odbora, jednom gradskom vijeću te Skupštini Zagrebačke županije.

Sve te funkcije, kako i priliči, član Predsjedništva Zagrebačke županije HNS-a pristojno je kapitalizirao pa tako njegova mjesečna primanja, doznaje Jutarnji list, iznose 21.750 kuna neto, čime je Jambrač prestigao i dužnosnike poput ministara, šefove državnih tvrtki, ravnatelje agencija, pa čak i većinu župana.

Veza s Čačićem

Osnovu njegovih primanja čini plaća koju Jambrač prima u firmi Podzemna skladišta plina.

Tamo Josip Jambrač obnaša funkciju savjetnika direktora Krešimira Maleca, a za svoj posao, doznaje Jutarnji list, prima mjesečnu neto plaću od 12 tisuća kuna.

Iako nam iznos plaće u toj kompaniji nisu htjeli potvrditi zbog poštivanja Zakona o zaštiti osobnih podataka, potvrdili su kako je Jambrač zadužen za savjetovanje o mogućnostima sudjelovanja kompanije na natječajima za sredstva EU, upravljanje sustava kvalitetom, analizu poslovnih i financijskih izvješća.

U toj kompaniji Jambrač je završio nakon neuspješnog pokušaja imenovanja na mjesto zamjenika čelnog čovjeka Fonda za zaštitu okoliša, kamo ga je prema pisanjima medija pokušavao zaposliti bivši stranački kolega Radimir Čačić.

Snašao se i sam

Plan mu je propao, ali se Jambrač očito i bez Čačića dobro snašao.

Tako je ovaj HNS-ovac ujedno i predsjednik gradskog vijeća grada Vrbovca za što, potvrdili su nam to u gradskim službama, prima propisanu naknadu koja mjesečno iznosi četiri tisuće kuna neto.

To je izdašna naknada za ne baš pretjerano zahtjevan posao jer se gradsko vijeće, kako doznajemo, sastaje pet do šest puta godišnje, a posljednja sjednica je održana pet dana izvan propisanog zakonskog roka.

Onda Josip Jambrač sjedi u nadzornim odborima lokalnih tvrtki Komunalac Vrbovec te Vodoopskrba i odvodnja.

Za ovu drugu funkciju nije propisana nikakva naknada, ali za ovu prvu svaki mjesec na račun mu sjeda dodatnih tisuću kuna neto.

Mjesečna primanja podebljao je i članstvima u nadzornom i revizorskom odboru tvrtke Plinacro.

Plaća sam sebi?

U Nadzornom odboru je samo član i za to svaki mjesec dobiva dvije tisuće kuna neto, a kao predsjednik Revizorskog odbora - mjesta na koje ga je imenovao Nadzorni odbor, dakle sam sebe - dobiva još tisuću kuna mjesečne neto naknade.

Josip Jambrač ujedno je još HNS-ov vijećnik Zagrebačke županije, za što mu propisana mjesečna naknada, koje se nije odrekao, od 1750 kuna.

Ostala su mu još članstva u tri županijska odbora: Odboru za financije, Odboru za gospodarski razvoj te Odboru za imenovanje.

Prima li i u njima kakve naknade, nažalost nismo uspjeli doznati, a unatoč pokušajima, nismo uspjeli stupiti u kontakt niti s Jambračem koji se cijeli dan nije javljao na naše pozive.

S obzirom na njegova neto primanja, izračunali smo koliko Josip Jambrač u brutu košta državu i lokalnu zajednicu.

Brojka dostiže 34.600 kuna bruto - 3460 kuna više nego ministar financija Boris Lalovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:15