PREDSJEDNIŠTVO HSS-a

JAMBO: Petrov i Grmoja su obični prevaranti. U Metkoviću nisu napravili pomak ni jedne šalice kave; HSS: Do daljnjeg si suspendiran iz članstva stranke

Metkovic, 041211.Parlamentarni izbori 2011.Izborno mjesto u Metkovicu.Na slici: Stipe Gabric - Jambo na izbornom mjestu u Metkovicu. Jambo izlazi na izbore kao koalicija HSS-a, Zelenih i Stranke penzionera.Foto: Denis Jerkovic / CROPIX
 Denis Jerković / CROPIX

- Božo Petrov i Nikola Grmoja su obični prevaranti. Otkako su preuzeli vlast u Metkoviću, nisu napravili pomak ni jedne šalice kave, čak su izgubili i novce Svjetske banke koji su bili dogovoreni za razvoj. Na prošlim izborima dobili su 700 glasova od 9000 mogućih. Otiđite u Metković i pitajte ljude tko su oni. To je ekipa koja nije nikad ništa radila, a cijeli projekt vodi crkva s kojom obitelj Petrov godinama surađuje - rekao je Stipe Gabrić Jambo na početku svog izlaganja tijekom sjednice Predsjedništva Hrvatske seljačke stranke u kojem je sasuo drvlje i kamenje na Most koji ga prije dvije godine svrgnuo s mjesta gradonačelnika na kojem je bio dva mandata.

Jambo je potom optužio Tomislava Karamarka da ga je svojevoljno izbacio s izborne liste HSS-a, a njegovu koaliciju je nazvao neuspješnom. - Ne, ta Domoljubna koalicija ne može napraviti iskorak k nečemu boljem. Sve su to foteljaši, a danas treba zasukati rukave i raditi - rekao je Jambo.

Koaliranje njegove stranke s Mostom nazvao je uzaludnim "jer će ta sekta Most već na prvoj krivini iskočiti i imat ćemo nove izbore".

Nakon tog istupa iz HSS-a su poslali službeno priopćenje: - Sukladno Statutu HSS-a, predsjednik Branko Hrg danas je donio odluku kojom je suspendirao Stipu Gabrića iz članstva stranke. Stipo Gabrić je suprotno Statutu HSS-a i Poslovniku o radu Predsjedništva i Proširenog predsjedništva HSS-a tijekom zajedničke sjednice Predsjedništva i Proširenog predsjedništva HSS-a neovlašteno od predsjednika HSS-a informirao javnost i na neprimjeren način iznosio osobne stavove o aktualnim političkim događanjima, a koji su u suprotnosti s odlukama tijela stranke te tako nanio nepopravljivu političku štetu ugledu i interesima HSS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:01