4,5 STUPNJEVA RICHTERA

Jak potres kod Livna: Osjetio se i na području Dalmacije, od Splita do Makarske! Desetine poziva zabrinutih građana

 Paun Paunović/CROPIX

Potres magnitude 4,5 stupnjeva po Richteru koji je u 21.57 zatresao područje kod Livna u Bosni i Hercegovini snažno se osjetio i na području Srednje Dalmacije, od Splita i Kaštela pa sve do Makarske.

U splitskom centru 112 zabilježili su desetke poziva zabrinutih građana. Prema riječima dežurnog dispečera, zasad nema dojava o eventualnim štetama na objektima, već su građani uglavnom zvali kako bi dojavili potres i provjerili što se događalo.

Dežurni seizmolog Krešimir Marić iz Seizmološke službe RH rekao je večeras za Jutarnji list kako je epicentar potresa bio na području 25 kilometara od Livna.

- Riječ je o jakom potresu, magnitude 4,5 stupnjeva po Richteru, nakon kojeg su uslijedila manja podrhtavanja na čitavom zahvaćenom području

Prema internetskoj stranici za praćenje potresa uživo http://quakes.globalincidentmap.com/ , prvi potres bio je jačine 4,6 po Richteru s epicentrom na dubini od oko deset kilometara, a oko 22:30 područje BiH opet se zatreslo, no slabije, te je zabilježeno podrhtavanje jačine 2,7 stupnjeva po Richteru čiji je epicentar bio na dubini od oko dva kilometra. Područje Bosne i Hercegovine proteklih je dana seizmološki izuzetno aktivno, a velik broj snažnih podrhtavanja tla zabilježeno je u okolici grada Zenice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:07