GUŽVA NA UKRCAJU

Jadrolinija na Ižu ostavila 40 putnika

Unatoč molbama i pozivima otočana Jadroliniji brod se nije htio vratiti, a desetak putnika privatnom su barkom prebačeni do Lamjane na Ugljanu
 Marija Mihić/Cropix

ZADAR - Na rivi u Velom Ižu Jadrolinijin brod "Lara" u nedjelju popodne ostavio je više od 40 putnika koji se zbog gužve nisu uspjeli ukrcati.

Unatoč molbama i pozivima otočana Jadroliniji brod se nije htio vratiti, a desetak putnika koji zbog obaveza u Zadru nisu mogli čekati do prve veze u ponedjeljak ujutro, privatnom su barkom prebačeni do Lamjane na Ugljanu. Potom su pješačili do Preka, odakle su trajektom sinoć u kasne sate stigli do Zadra.

Scena koja se dogodila u nedjelju, kažu Ižani, posljedica je nelogičnog plovidbenog reda na koji stalno upozoravaju. U zimskim mjesecima Ižom je nedjeljom sa Zadrom povezan tri puta. Međutim, trajekt i brod polaze sa svega 20 minuta razlike zbog čega većina putnika čeka vezu u 18 sati. Posebno dramatično postaje u vrijeme berbe maslina, što se dogodilo i ovog vikenda.

Privatni dubrovački brodar, koji je do prije dvije godine imao liniju za Iž, u ovakvim se situacijama uvijek vraćao po ostavljene putnike. Dakle, privatnik može, a državna tvrtka Jadrolinija ne može, kažu Ižani. U Jadroliniji nismo uspjeli dobiti odgovor na pitanje zašto se brod nije vratio po putnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 05:00