REAGIRALA NA OPTUŽBE

JADRANKA KOSOR 'Sanader ne govori istinu i svjestan je toga. A indikativno je da i dalje ne spominje Tomislava Karamarka'

 Boris Kovačev / CROPIX

Nakon puštanja na slobodu iz remetinečkog zatvora, bivši premijer i nekadašnji predsjednik HDZ-a Ivo Sanader kazao je da je žrtva političkog progona Jadranke Kosor, koju je nakon iznenadne ostavke postavio na čelo Vlade i stranke.

Za reakciju smo pitali bivšu premijerku Kosor.

- Optužujući mene, on ponavlja stalno svoju mantru. Optužen je za teška kaznena djela i s te strane mogu ga razumjeti. No, ne govori istinu i svjestan je toga. A indikativno je da i dalje ne spominje Tomislava Karamarka. Nikakvih tajnih sastanaka nije bilo. Održala sam na desetke takvih, a na nekima je bio i predsjednik Vrhovnog suda. Osim toga, nije bilo nikakvih instrumenata kojima bih mogla raditi pritisak na Državno odvjetništvo da protiv nekog vode kazneni postupak ili ne vode. Očekujem jednako tako i da se Karamarka pita zašto šuti. Jesam li ja mogla naređivati policiji koja je radila svoj dio posla u postupku protiv njega? Bilo bi fer i da Bajić napokon progovori o svemu, rekla nam je Jadranka Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:28