MANDAT NA ČETIRI GODINE

IZNENAĐUJUĆI IZBOR ZA ŠEFA HOLDINGA Švaljek i Kojić objavili nova imena u upravi gradskog diva

Predsjednik i četiri člana Uprave odabrani natječajem bit će predstavljeni danas, no odluka je već procurila u javnost
Zagreb, 300910.Tiskovna konferencija stecajnog upravitelja Darija Sketa, vjerovnika i clanova uprave Peveca.Prodajni centar Pevec na Zitnjaku ponovo se otvara nakon sto je zbog raznih malverzacija u poslovanju otisao u stecaj.Na slici: Stjepan Rak, Dejan Ficko, Dario Sket, Mario Bozikovic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongracic / CROPIX

Sandra Švaljek i Slavko Kojić, članovi Skupštine Zagrebačkog holdinga, danas su odredili novu upravu ovog komunalnog diva.

Tako je potvrđena informacija Jutarnjeg lista da će novi šef Holdinga postati Dejan Fičko, bivši direktor nabave u Merkuru i donedavno član Uprave za komercijalu tvrtke Pevec.

Na današnjoj sjednici opozvani su dosadašnji članovi Uprave: Daniela Franić, Tihana Colić, Nike Nodilo Lakoš, Darija Jurica Vuković i Zdenko Milas.

Za članove Uprave imenovani su Marija Cvrlje, članica Uprave za javnu nabavu, Daniela Franić, članica Uprave za pravne poslove, Denis Nikola Kulišić, član Uprave za komunalne usluge i Krešimir Kvaternik, član Uprave za financije.

Izbor Fička svojevrsno je iznenađenje. Naime, nakon što je agencija Pedersen predstavila kandidate za predsjednika uprave Nadzornom odboru, najviše ocjene dobio je kandidat Igor Kodžoman koji je svoju karijeru gradio u Hypo banci i Agrokoru. No budući da NO ima samo savjetodavnu ulogu, Švaljek i Kojić mogli su se odlučiti za bilo kojeg kandidata, a izbor je pao na Dejana Fička.

Završio je srednju tehničku školu Ruđer Bošković, diplomirao je marketing na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a kasnije je magistrirao na znanstvenom studiju Vanjske trgovine. Poslovnu karijeru započeo je u Merkuru u kojem je radio deset godina, 2009. godine postaje izvršni direktor Sjemenarne Zagreb gdje se zadržava osam mjeseci, da bi posljednje četiri godine radio u Pevecu. Sam Fičko predstavljao je Pevec u projektu grada Zagreba Urbani vrtovi. Govori engleski i slovenski jezik.

Nova Uprava dobit će mandat na četiri godine, no zbog novonastale situacije na gradskoj političkoj sceni, postavlja se pitanje koliko će trajati.

Članovi Uprave bit će službeno predstavljeni u utorak, 10. ožujka, u 11 sati u zgradi Gradske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:41