SMJENA NA VRHU STRANKE

Izbori u HNS-u 16. travnja, Pusić želi jednog kandidata

 Boris Kovačev/EPH

Sabor HNS-a održat će se 16. travnja, što znači da će sredinom četvrtog mjeseca ova politička opcija dobiti novo vodstvo.

Predsjednica stranke Vesna Pusić na jučerašnjem je predsjedništvu “narodnjaka” još jednom najavila da se neće natjecati za novi mandat, no pritom je poslala poruku kako bi voljela da na izborima bude jedan kandidat kojeg će zatim podržati što veći broj članova.

Ta bi poruka, doznajemo, mogla unijeti malo pomutnje u HNS-ove redove s obzirom na činjenicu da je kandidaturu za predsjednika HNS-a još u travnju prošle godine najavio varaždinski župan Predrag Štromar, a dio stranke očekuje da bi za poziciju čelnika narodnjaka mogao biti zainteresiran i ministar gospodarstva Tehničke vlade Ivan Vrdoljak.

Do 21. veljače moraju se održati sve skupštine regionalnih saveza stranke, a središnji odbor HNS-a do 5. ožujka trebao bi verificirati pristigle kandidature.

“Razgovaralo se o izborima. Bude li više kandidata, poruka je da pazimo na dignitet stranke i da se ne spuštamo na razinu prepucavanja po medijima. Ja pri svojoj kandidaturi ostajem”, za Jutarnji je rekao župan Štromar.

“Mislim da bi najbolje bilo da se dogovorimo oko kandidata i da ne bude puno nervoze”, komentirala je Anka Mrak Taritaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:24