IZVJEŠTAJ HAK-A

IZBJEGNITE KOLONE I ZASTOJE NA PUTU PREMA MORU Gust promet između Lučkog i Bosiljeva, na granici s BiH i duž obale

Promet je izuzetno gust u smjeru mora, osobito između čvorova Lučko i Bosiljevo, gdje se vozi otežano u koloni, uz moguće zastoje. Kolone su i pred naplatnim postajama
Zagreb, 220411.Lucko.Naplatne kucice.Hrvatski gradjani odlaze na produzeni uskrsnji vikend.Na slici: Guzva na naplatnim kucicama.Foto: Goran Mehkek / Cropix
 Goran Mehkek / Cropix

NOVO 10:46 Uspostavljen je promet u mjestu Brnaze na državnoj cesti D1 koji je zbog prometne nesreće bio u prekidu od 8,30 do 9,45 sati. Kako javlja Hrvatski autoklub (HAK), na dionici autoceste A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo se zbog izuzetno gustog prometa vozi otežano u koloni, uz moguće zastoje.

Promet je pojačan i na autocestama A1 Bosiljevo-Vrgorac, A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana- Lipovac, na Istarskom ipsilonu, staroj karlovačkoj cesti, Ličkoj magistrali (D1), te duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta.

Iz smjera zapada kolona vozila u smjeru naplatne postaje Lučko kreće se već od čvora Jankomir, iz smjera istoka od čvora Buzin, te od rotora Remetinec duž Jadranske avenije.

Pred naplatnom postajom Zaprešić kolona vozila u smjeru Zagreba duga je oko 2 kilometra.

Na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija kolona vozila koja se kreće duga je oko 500 metara.

Promet je izuzetno gust i na dionici autoceste A6 od čvora Sveti Kuzam prema Krčkom most.

Promet putničkih vozila pojačan je na graničnim prijelazima s BiH. Na graničnom prijelazu Doljani na ulasku u Hrvatsku čeka se oko sat vremena, na Ličko Petrovom Selu oko 30 minuta, a na Malom Prologu i Orahu oko 20 minuta.

Pojačan je promet osobnih i teretnih vozila i na graničnom prijelazu Bajakovo, ali na izlasku.

ZAGREB - Promet je izuzetno gust u smjeru mora, a zbog prometne nesreće u mjestu Brnaze na državnoj cesti D1, od 8,20 sati promet je prekinut, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Obilazak za osobna vozila je lokalnim cestama, a ostala vozila moraju čekati ili kao alternativu koristiti cestu Knin(D1)-Drniš (D33)-D.Muć(D56).

Kolone su i pred naplatnim postajama: Lučko na ulasku na autocestu oko kilometar, Sveta Helena u smjeru Zagreba oko tri kilometra i Zaprešić, također u smjeru Zagreba oko kilometar.

Pojačan je izlazak osobnih i teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo. Na graničnim prijelazima sa BiH na ulasku u Hrvatsku čekanja su do 15 minuta.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. U većini trajektnih pristaništa i luka promet je pojačan.

Otvorena je dionica državne ceste D1 Udbina-Gračac. Radovi se nastavljaju, a prometuje se uz privremenu regulaciju prometa.

Zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas do 14 sati, a bit će i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema autocestama kao i na državnoj cesti D1.

Jadranskom magistralom kod mjesta Plat (Župa dubrovačka-D8) vozi se jednim trakom, naizmjence.

Zbog radova zatvorena je D28 Sveta Helena–Vrbovec između čvorova Dubrava i Cugovec. Obilazak je preko Vrbovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 22:43