NAGLO SE PREDOMISLIO

Ivo Sanader traži saborsku plaću i zaostatke. Ukupno oko 150.000 kuna!

Ivo Sanader od Sabora traži da mu isplate ukupno oko 150.000 kuna

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader iz austrijskog je pritvora preko svojih odvjetnika od saborskih službi zatražio da mu počnu isplaćivati zastupničku plaću, ali i sve zaostatke od lani kada je aktivirao svoj saborski mandat. Kada se prošle godine u listopadu vratio u saborske klupe Sanader se odrekao saborske plaće. Međutim, sada se Sanader predomislio te ipak od države, od čijeg je pravosuđa pobjegao, traži plaću koja bi s obzirom na njegov staž mogla iznositi oko 18.000 kuna.

Blokirana imovina

Potpuno je jasno da Sanader traži plaću jer mu je sva imovina blokirana, a treba platiti i odvjetnike.

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar smatra da Sanader neće imati pravo na isplatu zaostataka plaće već samo na plaću od dana podnošenje zahtjeva.

- Jer se tih plaća samoinicijativno odrekao - tumači Lesar kojeg zanima hoće li Sabor isplatiti Sanaderu i paušal od 1700 kuna koji zastupniku služi za troškove pri obilasku izborne baze.

Treba mijenjati zakon

- A možda dobije i naknadu za odvojen život od 1000 kuna s obzirom na to da je odvojen od obitelji - ironizira Lesar te upozorava na to da i ovaj slučaj pokazuje koliko bi bilo dobro da je Sabor prihvatio njegov prijedlog da se zastupnicima koji su u bijegu pred pravosuđem ili su osuđeni ukine pravo na plaću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:41